MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
KEEP WATCHING

«Τα σύνορα της Ελλάδας»: Η ιστορία των Επτανήσων στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή COSMOTE TV

Αφιερωμένο στην ιστορία των Επτανήσων είναι το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, για την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας

Monopoli Team

Στο επεισόδιο παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνικο-οικονομική εξέλιξη των Επτανήσων, η οποία διέφερε από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, καθώς δεν γνώρισαν ποτέ Τουρκοκρατία, αλλά έζησαν επί αιώνες υπό καθεστώς Ενετοκρατίας, Γαλλοκρατίας και Αγγλοκρατίας, πριν ενωθούν με την Ελλάδα Τρίτη 14/5, στις 21.00. Τη σειρά, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)», παρουσιάζει η ίδια η συγγραφέας.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «StartUp Ελλάδα» για το νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας, παρουσιάζονται μια μικροζυθοποιία υψηλών προδιαγραφών στην Εύβοια, μια εταιρεία έτοιμων γκουρμέ γευμάτων στην Αθήνα και μια καινοτόμα πλατφόρμα για ιατρικά ραντεβού Κυριακή 12/5, στις 20.15.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 11-12/5 στις 20.50, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν κορυφαίους ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να αναλύουν τις διάσημες φράσεις «Περί ανέμων κα υδάτων» και «Αχίλλειος πτέρνα» στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία».

Τον αγώνα των Ελλήνων του Πόντου να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους, από την περίοδο του Βυζαντίου έως την Τουρκοκρατία, αναδεικνύει το νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου», η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος για την πορεία του ποντιακού ελληνισμού μέσα στα χρόνια. Το επεισόδιο θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Κυριακή 12/5, στις 21.00.

Στις πρεμιέρες του COSMOTE HISTORY HD αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνεται, επίσης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Οι δρόμοι της ελευθερίας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, με θέμα τις ελληνικές παροικίες της Ευρώπης, που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Το πρώτο από τα 7 ωριαία επεισόδια της σειράς επικεντρώνεται στην παρουσία των Ελλήνων στη Βενετία μετά την Άλωση. Εκεί, η ελληνική παροικία αναδείχθηκε σύντομα ως η παιδευτική εστία του υπόδουλου ελληνισμού Πέμπτη 9/5, στις 21.00.

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b