MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ξηρασία – Ο καλύτερος κυνηγός είναι το παρελθόν…

Το πρώτο βιβλίο της Jane Harper μεταφέρεται ήδη στη μεγάλη οθόνη με παραγωγό τη Ρις Γουίδερσπουν και τον Έρικ Μπάνα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

author-image Γιάννης Χατζημανώλης

Η ιστορία…

Η Κιβάρα, μια μικρή αγροτική πόλη στην αυστραλιανή ενδοχώρα, μαστίζεται από μια αδυσώπητη ξηρασία. Ακριβώς όπως ξερές και αποστεωμένες έχουν καταντήσει να είναι και οι συνειδήσεις των κατοίκων της. Ένα σοκαριστικό αλλά εντέλει όχι αταίριαστο με τo γενικότερο εχθρικό περιβάλλον έγκλημα, θα ξεκληρίσει μια μικρή οικογένεια και θα επιφέρει κλυδωνισμούς σε όλη την ευρύτερη κοινότητα.

Το νέο-νουάρ της Harper

Έχοντας αυτή τη νοσηρή αφετηρία ως κεντρικό γρανάζι, η Harper συνθέτει ένα σύμπαν που περιέχει όλα τα γνώριμα χαρακτηριστικά του είδους, δίνοντας στο σκηνικό της έναν αέρα νεο-νουάρ όπου πάθη και μίση φανερώνονται άκομψα, σαν στάμπες ιδρώτα πάνω σε φρεσκοσιδερωμένο ρούχο. Μυστικά και ψέματα αναδύονται από τους πόρους των κορμιών των κατοίκων της Κιβάρα, εξευτελίζοντας τον μικροαστικό καθωσπρεπισμό τους και αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν εξιλέωση από τη συνείδησή τους.

Στο κέντρο αυτού του επαρχιακού γαλαξία, ο Άρον Φαλκ, γνήσιος αντιήρωας, όπως οφείλει να είναι κάθε νουάρ πρωταγωνιστής που σέβεται τον εαυτό του, θα προσπαθήσει να βρει απαντήσεις αντιμετωπίζοντας τους προσωπικούς του δαίμονες και ανασύροντας ξεχασμένους σκελετούς από την ντουλάπα της μνήμης.

Αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να ξαναγίνει 16 χρονών, θα κατακλυστεί από την απόγνωση του ανέφικτου λιώνοντας κάτω από τον ανελέητο ήλιο της γενέθλιας πόλης του. Οι όποιες επαγγελματικές του επιτυχίες δεν μπορούν να του εξασφαλίσουν την αυτοπραγμάτωση και την προσωπική ευτυχία που αναζητά διακαώς, το αμερικανικό όνειρο τσαλακώνεται ξανά, αυτή τη φορά με αυστραλιανό καμουφλάζ, και ο ήρωάς μας πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να φτάσει στην προσωπική του κάθαρση.

Το επιμύθιο του βιβλίου είναι απλό και καθόλου απλοϊκό: Η ευτυχία μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές για τον καθένα από εμάς, αλλά σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται αγώνας για να κατακτηθεί. Και ο ήλιος της Κιβάρα δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμμαχος, αν μη τι άλλο…

Το βιβλίο Ξηρασία της Jane Harper κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b