MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωϊνό αλά Σκανδιναβικά για ενέργεια και υγεία

Έξυπνα tips για να προσθέσεις στο πρωινό σου!

Monopoli Team

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα. Τα ερευνητικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών. Το καλό πρωινό έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου. Δίνει στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά, για να λειτουργήσει. Έχοντας μείνει σε κατάσταση νηστείας όλο το βράδυ, του προσφέρεις τη γλυκόζη που χρειάζεται. Έτσι, αποτρέπονται οι λιγούρες στα επόμενα γεύματα. Συν ότι αντλείτε την απαιτούμενη ενέργεια, ώστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ωστόσο, πολλοί παραλείπουν το πρωινό λόγω της πολυάσχολης καθημερινότητας και το αντικαθιστούν με έναν καφέ.

Αν αυτό αποτελεί και δική σας συνήθεια, ένα γευστικό «ταξίδι» στη Σκανδιναβία ίσως είναι δελεαστικό. Θα σας πείσει να δοκιμάσετε πρωινά γεύματα εύκολα και γευστικά. Ιδιαίτερα αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

Η επιλογή της Σκανδιναβίας δεν είναι τυχαία. Εκεί το πρωινό θεωρείται τιμημένο γεύμα και οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να το απολαύσουν. Κυρίως, το αξιοποιούν χαλαρώνοντας για τη μέρα που θα ακολουθήσει. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα από τον σκανδιναβικό τρόπο ζωής. Παρακάτω ακολουθούν πέντε ακόμα ιδέες, για να τις εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα.

1. Δοκιμάστε να εμπλουτίσετε τη βρώμη


Τα ζεστά δημητριακά είναι συνηθισμένα στο σκανδιναβικό τραπέζι. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία από ένα σκέτο μπολ με βρώμη. «Η βρασμένη αργά βρώμη με κρέμα γάλακτος και νορβηγική μαρμελάδα βατόμουρου είναι ένα αγαπημένο πρωινό», λέει ο Signe Johansen, Σκανδιναβός συγγραφέας του βιβλίουScandilicious στο περιοδικό Apartment Therapy.
Μπορείτε επίσης να την εμπλουτίσετε με διάφορα είδη των σπόρων, όπως νιφάδες σίκαλης. Και να βάλετε πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κάρδαμο.

2. Κι όμως μπορείτε να προσθέσετε μπύρα στο πρωινό σας

Στη Δανία υπάρχει το øllebrø. Είναι ένα πιάτο με αποξηραμένα κομμάτια ψωμιού σίκαλης που εμποτίζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας με μπύρα. Προτιμήστε μια πιο σκούρα μπύρα που είναι λίγο πιο γλυκιά και με κάποια μπαχαρικά. Έπειτα, το επόμενο πρωί μαγειρέψτε το σε χυλό. Μπορείτε να το σερβίρετε με κρέμα γάλακτος ή γάλα. Αν θέλετε, προσθέτετε σταφίδα ή γεύση πορτοκαλιού για ένα γευστικό, πλούσιο πρωινό.

Διαβάστε τις υπόλοιπες προτάσεις εδώ

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Το ξεχασμένο superfood που τρώνε σήμερα της Αγίας Βαρβάρας
The Art of Life
Πριν και μετά από μια χειρουργική επέμβαση: Η νέα εποχή στην επικοινωνία γιατρού και ασθενούς
Υγεία - Ομορφιά
Έλαιο καρύδας: Γιατί είναι τόσο ευεργετικό για τα μαλλιά;
The Art of Life
AIDS: 4 δεκαετίες για να περάσουμε από την άγνοια και τον φόβο στη θεραπεία και την ελπίδα
The Art of Life
Καρκίνος του προστάτη: Το ταξίδι από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία
The Art of Life
Τα 9 συμπτώματα του προδιαβήτη που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε
The Art of Life
Ο ξηρός καρπός που μας κάνει καλό στο σώμα και τη διάθεση – Εσείς τον τρώτε;
The Art of Life
Κονδυλώματα και HPV: Ερωτήσεις και απαντήσεις
The Art of Life
Η θεραπεία που αλλάζει τα δεδομένα στον καρκίνο των πνευμόνων και του μαστού
The Art of Life
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Νέα δεδομένα, πρόληψη και αντιμετώπιση
The Art of Life
Είναι ο καλός ύπνος το restart του εγκεφάλου; Νέα έρευνα απαντά!
The Art of Life
Σακχαρώδης διαβήτης: Ανάγκη για πρόληψη και διαχείριση των σοβαρών επιπλοκών