MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι Επικίνδυνες Μαγειρικές του Ανδρέα Στάικου στο Θέατρο Αλκμήνη

H θεατρική εκδοχή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ανδρέα Στάικου παρουσιάζεται από την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά.

Monopoli Team

Το μυθιστόρημα του Ανδρέα Στάικου έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες, έχει ανέβει στην Comédie-Française στο Παρίσι, καθώς και σε πολλά άλλα θέατρα του κόσμου και έχει μεταφερθεί με επιτυχία στον κινηματογράφο.

Η υπόθεση του έργου

Δύο νέοι άνδρες (Δημήτρης Τσολάκης, Άρης Παπαδημητρίου) ανακαλύπτουν τυχαία ότι έχουν την ίδια ερωμένη, (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), μία σαγηνευτική γυναίκα-αράχνη, ακαταμάχητη, αδηφάγα, αρχετυπική μορφή θηλυκότητας και αισθησιασμού που θρέφει τις ερωτικές φαντασιώσεις όλων των ανδρών που την συναντούν. Οι δύο ήρωες αρχίζουν να την διεκδικούν, ο καθένας τους μόνο για τον εαυτό του, με όπλο την μαγειρική τους δεινότητα. Τους κατευθύνει σ’ αυτό ένας μυστηριώδης υποκινητής (Κωνσταντίνος Τζούμας) ο οποίος κινεί τα νήματα της μαγειρικής σύγκρουσης των αντεραστών και φαίνεται να έχει δικούς του λόγους που τον εμπλέκουν σ’ αυτήν την ερωτική διαμάχη. Συνταγές και γεύσεις ζωντανεύουν, παρασύρουν στην απόλαυση και παίζουν κρίσιμο ρόλο σ’ αυτήν την λαχταριστή ιστορία αποπλάνησης και απενοχοποίησης των αισθήσεων.

Σημείωμα του συγγραφέα Ανδρέα Στάικου

«…Το Θέατρο και η Μαγειρική είναι τέχνες της γενναιοδωρίας, απευθύνονται άμεσα στους άλλους και υμνούν και οι δύο το εφήμερο των πραγμάτων. Η προετοιμασία τους έχει μακρά και επίπονη διάρκεια και η απόλαυση που προσφέρουν διαρκεί πολύ λίγο. Η ερωτική σχέση κρατά όσο οι διακοπές, όσο ένα όνειρο, όσο ένα ηλιοβασίλεμα, όσο ένα θεσπέσιο έδεσμα. Οι στιγμές, η κάθε στιγμή ενός έρωτα, η κάθε μπουκιά ενός εδέσματος, είναι μοναδικές και ανεπανάληπτες. Απαιτούν την πλήρη συμμετοχή μας, την πλήρη αιχμαλωσία μας στην απόλαυση…»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντρέας Στάικος
Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

Σκηνικά: Κώστας Βελινόπουλος
Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική: Τάσος Καρακατσάνης
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Δημήτρης Τσολάκης, Άρης Παπαδημητρίου

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 13€ Μειωμένο: 10€ Ατέλειες: 5€
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων Viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή,Σάββατο & Κυριακή στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Αντωνόπουλος
Link Εισιτηρίων: www.viva.gr
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54 | Τηλέφωνο: 21 0342 8650
Φωτογραφίες: Νίκος Βουτενιώτης – Τζέννυ Γαβρά
Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b