MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο “Λάμπρος” του Διονύσιου Σολωμού στο ΚΠΙΣΝ

Ο κύκλος των  Παραβάσεων 2018-2019 του Θεατρικού Αναλογίου του ΚΠΙΣΝ κλείνει με το έργο “Λάμπρος” του Διονύσιου Σολωμού

Monopoli Team

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων (21 Απριλίου), στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Γραμμένος σε έμμετρο στίχο ο “Λάμπρος” αφηγείται μια τραγική ιστορία. Οι επιρροές του Σολωμού από τον ρομαντισμό και την ποίηση του Λόρδου Βύρωνα. Η γραφή του ποιήματος ξεκίνησε το 1824, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί. Κεντρικός ήρωας  ο Λάμπρος, με χαρακτήρα γεμάτο αντιφάσεις, συμβολίζει τις δυο πλευρές της φύσης του ανθρώπου. Την σύγκρουση του Καλού με το Κακό. Στο ποίημα η ομορφιά της φύσης την ιερή μέρα του Πάσχα, έρχεται σε αντιπαράθεση με την εσωτερική κόλαση και ασχήμια του Λάμπρου. Μέσω του τρομερού λόγου του Σολωμού η σύγκρουση αυτή οδηγεί στην κάθαρση.

Υπόθεση:

Ο Λάμπρος αποπλανεί την δεκαπεντάχρονη Μαρία. Μετά από δεκαπέντε χρόνια και έχοντας αποκτήσει 3 αγόρια και μια κόρη με την Μαρία, τα οποία έχει αφήσει στο ορφανοτροφείο, ο Λάμπρος πάει να πολεμήσει τον Αλή-Πασά. Εκεί συναντά την κόρη του και χωρίς να την αναγνωρίζει, την ερωτεύεται.

Όταν πια η αλήθεια φανερώνεται η Μαρία τρελαίνεται, ενώ η κόρη αυτοκτονεί. Ο Λάμπρος ολομόναχος και απελπισμένος, μη αντέχοντας το βάρος της πράξης του, αυτοκτονεί. Η Μαρία βλέπει στα νερά έναν ουρανό, ενός άλλου όμορφου κόσμου και πέφτει σε αυτόν να πάει και να ξεφύγει.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αργυρώ Χιώτη και ερμηνεύουν οι Γιάννος Περλέγκας και η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, με την συνοδεία της Σοφίας Λαμπροπούλου στο κανονάκι.

Η είσοδος στις Παραβάσεις είναι ελεύθερη, με προεγγραφή στο SNFCC.org .
Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 12/04 στις 12.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Διονύσης Σολωμός
Σκηνοθεσία: Αργυρό Χιώτη, Κατερίνας Ευαγγελάτου

Μουσική: Σοφίας Λαμπροπούλου


Τιμές Εισιτηρίων: ελεύθερη είσοδος προεγγραφή στο SNFCC.org
Περισσότερα από Showtimes
VIMA_WEB3b