MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
09
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η άνοιξη ήρθε στη Λυρική Σκηνή

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Σάββατο 6 Απριλίου, την ημέρα που συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από τον θάνατο του Ίγκορ Στραβίνσκι, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Από τη Ρωσία με αγάπη”.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Στην παράσταση παρουσιάστηκαν τρείς χορογραφίες πάνω σε εμβληματικά έργα του σπουδαίου συνθέτη.

Ιεροτελεστία της άνοιξης

Ιδιαίτερα συμπαθής, με ζεστά μάτια και χαμόγελο, ο Δάφνις Κόκκινος που χορογραφεί την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης», το ένα από τα τρία ημίωρα έργα σε συνθέσεις Στραβίνσκι για την παράσταση του Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής.

Η Ιεροτελεστία της άνοιξης. φωτό Α. Σιμόπουλος

Μιλώντας για το χορόδραμα του Στραβίνσκι δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του για όλους τους νέους ανθρώπους που πέφτουν θύματα άλογης βίας ή που πνίγονται στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε ασφαλή τόπο. Ο Κόκκινος έχει χορέψει πολλές φορές την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» όπως τη χορογράφησε η Πίνα Μπάους αφού από το 1993 ανήκε στους χορευτές του Tanztheater Wuppertal (και από το 2002 έως το 2009 υπήρξε βοηθός της). Σ’ αυτήν την πρώτη χορογραφία του με επαγγελματίες χορευτές είναι ευδιάκριτες οι επιρροές από τον τρόπο της Πίνα Μπάους αλλά όσοι τη δουν, θα αναγνωρίσουν ότι ανοίγεται στον Δάφνι Κόκκινο ένας χώρος δημιουργίας στον οποίο έχει πολλά να δώσει.

Το τραγούδι του αηδονιού

Το τραγούδι του αηδονιού. φωτό Δ. Σακαλάκης

Στο Βούπερταλ γεννήθηκε το 1972 ο Μάρκο Γκέκε, στην χορογραφία του οποίου θα δούμε το «Τραγούδι του αηδονιού» του Στραβίνσκι. Ιδιαίτερος χορογράφος που διαπρέπει στα καλύτερα χορευτικά σύνολα της Ευρώπης, προτείνει έναν πρωτότυπο κινησιολογικό κώδικα που εστιάζει στο επάνω μέρος του κορμιού, κυρίως στον κορμό, τα χέρια, τον λαιμό και το κεφάλι.

Οι Γάμοι

Οι Γάμοι. φωτο: Δ. Σακαλάκης

Στο τρίτο μέρος της παράστασης ειδαμε τους «Γάμους» του Στραβίνσκι στην απαιτητική χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, για την ακρίβεια την τρίτη εκδοχή της, μια που με τους Γάμους πρωτοασχολήθηκε στην αρχή της καριέρας του (1993) και το 2006 στο Χοροθεάτρο του ΚΘΒΕ.

Επόμενες παραστάσεις 7, 10, 13, 19, 21 Απριλίου 2019
Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακές: 18.30)

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο «Ίων» του Ευριπίδη ζωντανεύει στους Δελφούς από τρεις ηθοποιούς
Θεατρικά Νέα
Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στον Μικρό Κεραμεικό
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Τζένη Τζένη»
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση για τη ζωή του στον «Ελληνικό Κόσμο»
Εκδηλώσεις
attracted to trees: Η ΑΣΚΤ στην Πειραιώς 260 με μια βραδιά νέων περφορμανς
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το «Επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου από το σεμινάριο αφηγηματικού θεάτρου της Άννας Βαγενά
Θεατρικά Νέα
Ο Μικρός Νότος ανεβάζει τον «Κύκλο με την κιμωλία» σε μια παράσταση για παιδιά
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Mια πρώτη γεύση από το πιο νοσταλγικό μιούζικαλ του καλοκαιριού
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Νέες φωτογραφίες της πολυαναμενόμενης παράστασης Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω!: Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στο Βεάκειο
Εκδηλώσεις
Βεάκειο: Μουσική και θέατρο με θέα τη θάλασσα στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος