MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το ΜοΜΑ στην Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Στην απονομή βραβείων Artists Books θα μιλήσουν ο Christopher Hudson, εκδότης στο ΜoMA, και η διακεκριμένη εικονογράφος και συγγραφέας Ellen Weinstein

Αγγελική Κατσικα

Σε συνεργασία και με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» διοργανώθηκαν εργαστήρια από τους διδάσκοντες στην ΑΣΚΤ για τη σημασία των artists books και τον τρόπο δημιουργίας τους. Τα έργα των συμμετεχόντων από τα εργαστήρια αυτά θα παρουσιαστούν σε έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται 8 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και τις 12 Απριλίου, στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ. Στην τελετή θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα των φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν σε εργαστήριο με θέμα το βιβλίο ως αντικείμενο τέχνης.

Από συνολικά 45 έργα θα επιλεγούν 3 από επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο Christopher Hudson. Θα υπάρχει χρηματικό έπαθλο και οι δημιουργοί τους θα λάβουν βιβλία των εκδόσεων του ΜοΜΑ, καθώς και εισιτήρια χορηγούμενα από την Aegean Airlines προκειμένου να επισκεφθούν την Μπιενάλε της Βενετίας και το ελληνικό περίπτερο.

Ο φετινός διαγωνισμός εντάχθηκε στη θεματική ενότητα ‘Το Βιβλίο και οι Τέχνες’ της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο 2019, αφορούσε στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με την τεχνική της κινούμενης εικόνας με έμπνευση από την Γιαγιόι Κουσάμα, και απευθυνόταν σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που παρακολουθούν προγράμματα σε Βιβλιοθήκες της χώρας.

«Παιδί και Κινηματογράφος»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, ο Christopher Hudson του MoMA θα επισκεφθεί σχολεία τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Απριλίου. Οι επισκέψεις αυτές στα σχολεία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Κινηματογράφου «Παιδί και Κινηματογράφος» με τίτλο «Από τους κύκλους της Κουσάμα… στους κύκλους των παιδιών!».

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00 πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου η τελετή βράβευσης της καλύτερης ταινίας, στην οποία θα παραστούν ο Christopher Hudson και η Ellen Weinstein.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η έκθεση Artists Books θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο “Νίκος Κεσσανλής” της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 8 Απριλίου έως την Παρασκευή 12 Απριλίου, ώρες 12.00-19.00.

Είσοδος ελεύθερη

Η τελετή βράβευσης της καλύτερης ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, το Σάββατο 6 Απριλίου και ώρα 18.00-20.00.

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b