MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Κερδίστε ένα αντίτυπο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το monopoli κι οι εκδόσεις Παπαδόπουλος σας κάνουν δώρο ένα αντίτυπο

Monopoli Team

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, κατά την επέτειο γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1805. Για το 2019, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας έγραψε ο Λιθουανός συγγραφέας και εικονογράφος Kęstutis Kasparavičius, με τίτλο «Τα βιβλία μάς βοηθούν να μη βιαζόμαστε».

Με αφορμή τη γιορτή του παιδικού βιβλίου, κάνουμε δώρο σε 4 τυχερούς/ές, ένα αντίτυπο από τα παρακάτω βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος, που έχουν πάνω από εξήντα χρόνια πείρας στο χώρο του παιδικού βιβλίου.

Παράλληλα, οι εκδόσεις Παπαδόπουλος διοργανώνουν δράσεις κι εκδηλώσεις από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη κι από την Κόρινθο έως την Κάρυστο, όλη την εβδομάδα, με τη συμμετοχή συγγραφέων και εικονογράφων που θα επισκεφθούν βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και σχολεία, στρέφοντας την προσοχή του κοινού στα παιδικά βιβλία.

Από τη Γη στη Σελήνη
ή το κανόνι της ειρήνης!

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν | Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+

Το νέο βιβλίο της σειράς για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

«Τι ωραία που είναι η ειρήνη! Μόνο που κανείς δεν χρειάζεται πια οπλοποιούς… Ξέρω καλά τη δουλειά μου όμως. Ας υπήρχαν ειρηνικά κανόνια, και θα τα ‘φτιαχνα καλύτερα απ’ όλους…»

Αυτά σκεφτόταν ο Ίμπυ Μπάρμπικεϊν κοιτώντας το φεγγάρι. Κι εκείνο του έδωσε μια καλή ιδέα.
Το μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου, το κανόνι που θα χάριζε νέες γνώσεις σε όλη την ανθρωπότητα, θα ‘ταν αυτό που θα έστελνε μια οβίδα όχι στους εχθρούς, αλλά στην επιφάνεια της ανεξερεύνητης Σελήνης. Ναι! Αυτό θα ήταν το κανόνι της ειρήνης!

Δείτε πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό

Η Σχολή των Ροβινσώνων
ή πώς να τα έχεις όλα

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Σειρά: Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν | Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά 6+

Ο νεαρός Γκόντφρεϊ, μεγαλωμένος μέσα σε αμύθητα πλούτη, μαθημένος να τα έχει όλα, θα βρεθεί ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί, χωρίς στέγη, τροφή και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να επιβιώσει. Έτσι, το νησί θα μεταμορφωθεί σε σχολή κι εκείνος σε μαθητή! Και στη σχολή αυτή, μαζί με τον δάσκαλό του Οράτιο Μελέτα –που όλοι τον φωνάζουν Ομελέτα–, ο Γκόντφρεϊ θα πάρει ένα από τα πιο χρήσιμα αλλά και τα πιο σπουδαία μαθήματα του κόσμου: Θα καταλάβει πως κάποιος μπορεί να τα έχει όλα, ακόμα κι όταν δεν έχει τίποτα.

Μέσα από τη ξεχωριστή εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή ζωντανεύουν η ομορφιά του εξωτικού τοπίου και οι ευφάνταστες κατασκευές που μηχανεύεται ο ήρωας για να κάνει τη ζωή εκείνου και του δασκάλου του πιο εύκολη, σε μια υπέροχη διασκευή του βιβλίου του Βερν από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό

Θεσσαλονίκη
πόλη στο σταυροδρόμι δύο κόσμων

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Σειρά: Η πρώτη μου Ιστορία | Για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Η πολυτάραχη ιστορία της Θεσσαλονίκης, από τα χρόνια της αδερφής του Μεγάλου Αλέξανδρου από την οποία πήρε το όνομά της ως τις μέρες μας, δοσμένη με απλά και διασκεδαστικά στιχάκια, κατάλληλα για μικρά παιδιά.

Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νύφη του Βορρά που λάτρεψαν πολλοί: αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Οθωμανοί, Εβραίοι και άλλοι πολλοί. Τη συναρπαστική αφήγηση του Φίλιππου Μανδηλαρά συμπληρώνει η πολύχρωμη και ανάλαφρη εικονογράφηση της Ναταλία Καπατσούλια η οποία εκτός από χιουμοριστικές σκηνές από τη ζωή της πόλης, αναπαριστά και τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης.

Ένα ιδανικό ανάγνωσμα για να πραγματοποιήσουν τα παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που δοξάστηκε, αγαπήθηκε και ζηλεύτηκε όσο λίγες.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό

Ο μικρός Κοπέρνικος
και το Πάρκο των Δεινοσαύρων

Συγγραφείς:  Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου” που δημιούργησε το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015, White Ravens 2016) βρίσκει τον κεντρικό ήρωά του και τους φίλους του Φοίβο, Δάφνη και Μιχαήλ να αναζητούν απολιθώματα δεινοσαύρων στο…πάρκο της γειτονιάς!

Όμως τη δική τους ανασκαφή πραγματοποιεί εκεί κοντά και η αντίπαλη συμμορία των Πιλάφηδων που αποτελείται από τους Πελοπία, Πουλχερία, Πίπη και Προκόπη. Όταν ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, αποφασίζουν να δράσουν υπεύθυνα και οδεύουν προς τα σπίτια τους για να πάρουν τις οδοντόβουρτσές τους! Οι Πιλάφηδες βρίσκουν την ευκαιρία να καταστρέψουν τα σχέδια της παρέας και έτσι ξεκινά μια νέα περιπέτεια γεμάτη ανατροπές και ευτράπελα.

Στο βιβλίο “Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων” οι νεαροί αναγνώστες δεν θα χρειαστεί να «σκάψουν» για να βρουν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και δράση, ενώ η εικονογράφος Λίλα Καλογερή αντί για σκαλιστήρι και τσάπα παίρνει τη γραφίδα και τα πινέλα της και αναπαριστά μοναδικά τη δεύτερη περιπέτεια του μικρού Κοπέρνικου.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b