MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 22 – 24/3: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΠΡΟΒΟΛΗ

“Polaris. Το διαστημικό υποβρύχιο και το μυστήριο της Πολικής νύχτας”

Η πολυβραβευμένη ψηφιακή παράσταση για παιδιά εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολών του Ψηφιακού Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ο Τζέιμς Χειμέριος, ένας ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο, και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ένας φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συναντιούνται στους πάγους της Αρκτικής. Γίνονται φίλοι, συζητούν για τις πατρίδες, τους παρατηρούν τα αστέρια και αναρωτιούνται γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης! Προσπαθώντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο… χτίζουν ένα αστεροσκοπείο και κατασκευάζουν ένα αυτοσχέδιο διαστημόπλοιο. Κάπως έτσι βρίσκονται να ταξιδεύουν γύρω από τη Γη και από εκεί ως τον Άρη και τον Κρόνο για να πάρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν! To Polaris είναι μία ευχάριστη ιστορία, που συνδυάζει τη γνώση με πλούσια όσο και εντυπωσιακά γραφικά εφέ!
 Για Ηλικίες 5+ 
Σάββατο 23/3, Κυριακή 24/3, 10:30
Κανονικό: 6€, Μειωμένο: 4€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

“Μαμά, μπαμπά…ζωγραφίζουμε μαζί;” στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήρι είναι μια περιπέτεια ανακάλυψης και μια αξέχαστη εμπειρία.
Μια ιδιαίτερη στιγμή που θα έρθουν κοντά παιδιά και γονείς και θα αφιερωθούν ο ένας στον άλλον σε ένα περιβάλλον τέχνης. Τα εικαστικά εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 17.30 – 18.30 στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν ενήλικο.

Πρόγραμμα Σαββάτου 23/3: Τρίγωνα μικρά, τρίγωνα μεγάλα μπήκαν στη σειρά, γιατί άραγε; (17:30 – 18:30)
Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικος και ένα παιδί 15 € / ένας ενήλικας με 2 παιδιά 20€
Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο. Για κρατήσεις: 210 3312621, 210 3312750 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τhe Book Lab στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαδρομή της γραφής και του βιβλίου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα. Πώς πραγματοποιείται η έκδοση ενός βιβλίου; Πόσα είδη χαρτιού υπάρχουν; Αρκεί μια καλή ιδέα για να γίνει ένα βιβλίο; Πόσοι άνθρωποι εργάζονται άραγε στην έκδοση ενός βιβλίου;

Το Industrial Gas Museum Shop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει το δικό του Book Lab και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο πρώτο book event της χρονιάς. Μέσα από ένα μοναδικό διαδραστικό εργαστήριο μαθαίνουμε για τα στάδια δημιουργίας του βιβλίου και φτιάχνουμε… το δικό μας βιβλίο!
Σάββατο 23/3, 11:00 – 12:00
Η είσοδος εξασφαλίζεται με την αγορά του βιβλίου “Μια φορά και έναν καιρό ήταν το… βιβλίο” (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) από το Πωλητήριο του ΒΜΦ. Το κόστος του βιβλίου είναι 9€.
Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση : 213 0109325, 210 3460981

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Κάθε παιχνίδι μια νίκη για την Ελεονώρα”

Στο πλαίσιο της καμπάνιας ‘ Eleonorawins” η Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία -παράρτημα Αργυρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις με στόχο την οικονομική στήριξη της οικογένειας της μικρής Ελεονώρας η οποία πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου έτσι ώστε εξασφαλιστεί πρόσβαση σε θεραπείες στο εξωτερικό. Μια εξ’ αυτών θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο ”Μίκης Θεοδωράκης” Κύπρου 68 Αργυρούπολη. Πρόκειται για την εκδήλωση ‘‘Κάθε παιχνίδι… μια νίκη για την Ελεονώρα” ένα διαδραστικό παιδικό φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει εργαστήρια, αφηγήσεις παραμυθιών, την θεατρική παράσταση ”Ο μικρός Πρίγκιπας” από την ομάδα των πέντε εποχών και πολλά δώρα και εκπλήξεις για τα παιδιά.
Σάββατο 23/3, 11:00 – 14:00. Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο ”Μίκης Θεοδωράκης”. Κόστος: 10€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εργαστήρι Κούκλας & Παράσταση Κουκλοθέατρου

Δίωρο εργαστήρι κατασκευής & εμψύχωσης κούκλας και παράσταση, για παιδιά και ενήλικες, με ενιαίο κόστος συμμετοχής μόνο 10€. Κατασκευάζουμε μία απλή κούκλα από εφημερίδες και χρωματιστά χαρτιά. Στην συνέχεια θα την στολίσουμε όπως μας αρέσει δίνοντάς της τον προσωπικό μας χαρακτήρα. Μετά, θα μάθουμε να την ζωντανεύουμε και θα παίξουμε μαζί παιδιά και ενήλικες. Μία κούκλα που διασκεδάζει παιδιά και ενήλικες, ενώ για κάποιους ενήλικες μπορεί να χρησιμεύσει και ως εργαλείο δουλειάς (π.χ. εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς). Τέλος, τα Πράσσειν Άλογα θα μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο του Θεάτρου Κούκλας με τον “Ζαχαροζυμωμένο”, στις 18:30.
Σάββατο 23/3, 16:00 & 18:30
Κουκλόσπιτο της ομάδας “Πράσσειν Άλογα”
Εργαστήρι & παράσταση: 10€ ανά άτομο (για παιδιά που συνοδεύονται από ενήλικα, ο συνοδός πληρώνει μόνο για την παράσταση) / Τιμή εισιτηρίου μόνο για την παράσταση: 6€ ανά άτομο
Κράτηση θέσεων στο 210.64.28.769

ΘΕΑΤΡΟ

“Η Χιονοστιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι”

Το τρυφερό  παραμύθι του Χρήστου Δασκαλάκη, είναι μια μαγική ιστορία για τον κύκλο της ζωής. Ένας ύμνος στο  σεβασμό προς τους άλλους και προς τη φύση. Μια ιστορία που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο της απώλειας, μας συμφιλιώνει με όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε και τελικά μας χαρίζει την αρετή της προσαρμοστικότητας και το θρίαμβο της ελευθερίας.
Κυριακή 24/3, 12.00
Θέατρο Αλκμήνη 
8€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Comics: Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης σελίδας

Σε συνέχεια των μαθημάτων comics του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες στις συναντήσεις του Μαρτίου μαθαίνουν πώς να δημιουργούν βήμα προς βήμα μια ολοκληρωμένη σελίδα comics. Κάθε εργαστήριο συνοδεύεται από ασκήσεις και παραδείγματα. Το εργαστήριο του Μαρτίου αποτελεί συνέχεια των εργαστηρίων των προηγούμενων μηνών. Ωστόσο θα υπάρξει σύντομη αναφορά στις προηγούμενες ενότητες και για όσους θα συμμετάσχουν πρώτη φορά.
Σάββατο 23/03, 17.00 – 19.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Για εφήβους 12-17 ετών. Έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήριο. Δωρεάν συμμετοχή

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b