MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

    Gourmet Σαρακοστή #7: Σουφλέ λαχανικών

    Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε λαχανικά

    Monopoli Team

    Σουφλέ με λαχανικά της όρεξής σας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πιπεριές) και τελείωμα με μπεσαμέλ.

    Υλικά:

    – 2 μελιτζάνες
    – 5-6 κολοκυθάκια μικρά
    – 1-2 καρότα
    – 1 μικρό μπρόκολο πράσινο
    – 1 μικρό μπρόκολο κόκκινο
    – 1 κουτάκι μανιτάρια
    – λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. mozzarella, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)
    – 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    – αλάτι, πιπέρι

    Για τη μπεσαμέλ:

    – 2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ
    – 1 λίτρο γάλα
    – λίγο βούτυρο
    – Προεραιτικά: λίγο κουνουπίδι, 1 κόκκινη πιπεριά

    Εκτέλεση:

    Αρχικά, πλένουμε όλα τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε για λίγη ώρα σε ένα μπωλ με νερό και αλάτι να ξεπικρίσουν. Μετά τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο φόυρνο με ελάχιστο λαδάκι (να ροδίσουν) στους 200 βαθμούς.

    Στη συνέχεια, κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες (και το κουνουπίδι, αν βάλουμε) και τα μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να κρατάνε λίγο στο πιρούνι μας. (Θα ψηθούν και μετά στο φούρνο.)

    Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και κάνουμε στρώσεις από μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο και μανιτάρια και τα βάζουμε ομοιόμορφα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

    Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί (αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε ελαφρά) και προσθέτουμε τη μπεσαμέλ (σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού).

    Τέλος, περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε τους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Tip! Ενδιάμεσα από τα λαχανικά πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά.

    Περισσότερα από Διατροφή
    Λατρεύεις το ξανθό σου μαλλί αλλά έχεις βαρεθεί να το βλέπεις θαμπό και γεμάτο κιτρινίλες; Υπάρχει λύση!