MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Τονοσαλάτα με Κρίταμο & Παντζάρι

Εντάξτε το κρίταμο στη διατροφή σας, το πολύτιμο αυτό συστατικό με τα τεράστια οφέλη

Monopoli Team

Το κρίταμο (crithmum maritimum ή στα αγγλικά rock samphire) είναι ένα πανάρχαιο και πολύτιμο συστατικό της διατροφής των παράλιων λαών της Μεσογείου που ανακαλύψαν πρώτα οι Αρχαίοι Έλληνες. Εξελίχθηκε ως φυτό που επιβιώνει σε ακραίες συνθήκες, αναπτύσσοντας έτσι ένα µοναδικό και πολύτιµο για την υγεία, κοκτέιλ συστατικών.

Περιέχει αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες. Μεγαλώνει άγριο και μοναχικό στο βράχο, δίπλα στη θάλασσα και τα συνδυάζει όλα: μοναδική γεύση, πολλαπλή δυνατότητα μαγειρικής αξιοποίησης, ξεχωριστή ιστορία και παράδοση, και εκπληκτικές ευεργετικές ιδιότητες ως μέρος μιας σύγχρονης υγιεινής διατροφής.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, μια πολύ εύκολη συνταγή για να εντάξετε το πολύτιμο αυτό συστατικό στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Υλικά:
  • 1 κιλό παντζάρια (γουλιά)
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 150 γρ. κρίταμο σε ελαφριά άλμη ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα γουλιά σε κύβους και βάζουμε το ξύδι, το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα, αφού στραγγίξουμε το νερό απο την κονσέρβα του τόνου, τον αναμειγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρίταμο, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα παντζάρια και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε λάδι, φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε 10′, ώστε να ενωθούν καλύτερα τα αρώματα των υλικών.

Tip: Αντί για τόνο μπορείτε να το δοκιμάσετε και με σαρδέλες κονσέρβας καυτερές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνακαλύψτε το Κρίταμο: Η γεύση της ακροθαλασσιάς στο τραπέζι σας12.09.2018

Μάθετε περισσότερα για το κρίταμο μέσα από το βιβλίο “Ανακαλύψτε το Κρίταμο”, ένα χρηστικό συνταγολόγιο που αξιοποιεί τις πολλαπλές επιλογές που προσφέρει το κρίταμο ως υλικό. Ο σεφ Ιάσωνας Χαϊκάλης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αλοίμονος δούλεψαν για το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί επίσημα από τις 15 Μαρτίου, σε ηλεκτρονική έκδοση και μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.bookoo.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b