MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 1 – 3/3: 7 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς

Monopoli Team

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΘΟΛΟΥ

“Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας”

Μία παραγωγή του BBC Earth, είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης του μεγαλύτερου και λιγότερο γνωστού βιότοπου στην Γη. Από τις ρηχές ακτές έως τους βαθείς, μυστηριώδεις κόσμους, στον πυθμένα των ωκεανών, ανακαλύπτουμε άγνωστες ιστορίες μερικών από τα πιο συναρπαστικά πλάσματα του βυθού. Καθώς ξεκινά το ταξίδι αυτό, παρακολουθούμε δελφίνια να διασκεδάζουν με τα κύματα και κοραλλιογενείς υφάλους όπου ιδιαίτερα ξεχωριστά ψάρια χρησιμοποιούν εργαλεία για να “ανοίξουν” την τροφή τους! Στα τεράστια υποθαλάσσια δάση παρακολουθούμε ένα χταπόδι που χρησιμοποιεί κοχύλια σαν πανοπλία για να κρυφτεί από τους διώκτες του. Ταξιδεύοντας μέσα στους ωκεανούς, μαθαίνουμε για όλες αυτές τις απίστευτες δραστηριότητες και ανακαλύπτουμε έναν ολόκληρο εντυπωσιακό κόσμο κάτω από τα κύματα.

Προτείνεται για ηλικίες: 8+
Αφήγηση: Κατερίνα Λέχου (Ελληνικά), Κέιτ Μπλάνσετ (Αγγλικά)
Παρασκευή 1/3, Σάββατο 2/3, Κυριακή 3/3, 18:30 & 20.30
‘Ιδρυμα Ευγενίδου
8€ για τους ενήλικες και 5€ για τα παιδιά

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΘΟΛΟΥ

“Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων”

Η ταινία ακολουθεί το φαντασμαγορικό ταξίδι ανακάλυψης ενός πατέρα και της έφηβης κόρης του Λούσι, οι οποίοι εξερευνούν τον πλανήτη από Εποχή, σε Εποχή και από ήπειρο, σε ήπειρο, αναζητώντας στοιχεία για την προέλευση των πουλιών από τους δεινοσαύρους. Οι πρωταγωνιστές μας ταξιδεύουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους παρέα με επιβλητικά σμήνη από Πτερόσαυρους, Μικροράπτορες, Ραμφόρρυγχους, Αρχαιοπτέρυγες και εξερευνούν εκτάσεις γεμάτες με κολοσσιαίους γίγαντες όπως ο Τρικεράτωψ, ο Ιγκουανόδοντας, ο Γιγανοτόσαυρος, ο Δεινόνυχος, ο Αργεντινόσαυρος, που θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που πάτησε ποτέ στη γη, και άλλα πολλά είδη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών εδώ.

Γενική είσοδος: 7€ (ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις)
Ελληνικός Κόσμος, Θόλος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

“Ανακαλύψτε απίθανες εφαρμογές Virtual, Augmented & Mixed Realities στη μουσική και στις τέχνες!”

Δύο εργαστήρια όπου μέσω του εκπληκτικού κόσμου της μουσικής και της τέχνης, τα παιδιά εξοικειώνονται με νέα εργαλεία δημιουργίας και εφευρετικότητας. Γίνονται μέρος μιας εικονικής παράστασης μπαλέτου, ζωγραφίζουν τη μουσική σε 3D περιβάλλον και εξερευνούν την Επαυξημένη Πραγματικότητα μαθαίνοντας αλλιώς τα μουσικά όργανα! Τέλος, παίρνουν την αναμνηστική τους φωτογραφία μπροστά από όποιο Μουσικό Μέγαρο του κόσμου επιλέξουν, σαν να βρίσκονταν εκεί!
Για παιδιά 8-12 ετών.
Σάββατο 2/3, 15:00 & 17:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

12€ 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“ΑνΑΚαΤώΜαΤα Το ΤσικΝοΣάΒΒαΤο” στο Κουκάκι

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Κουκάκι αναβιώνει τις Απόκριες στον Πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου, με την πρωτοβουλία, συγχρηματοδότηση των καταστηματαρχών και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων. Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι θα στηθεί και φέτος με σκοπό να βγει έξω ο κόσμος, να διασκεδάσει και παράλληλα να γνωρίσει την γειτονιά μας. Τα καταστήματα θα προσφέρουν μπύρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ και θα σας κεράσουν σουβλάκια και hot dog.
Σάββατο 2/3, από τις 16:00 έως αργά το βράδυ
Πεζόδρομος της Οδού Ολυμπίου
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ

Παραδοσιακές Κούκλες και Παιχνίδια από την Ιαπωνία

Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας παρουσιάζουν μία συλλογή από ιαπωνικά παραδοσιακά παιχνίδια και κούκλες τα οποία συνδέονται με εθιμικές γιορτές και αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτισμού της Ιαπωνίας μέσα στους αιώνες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην Γιορτή των Κοριτσιών Hina Matsuri και στην Ημέρα των Παιδιών Kodomo no hi.

Παρασκευή 1/3, Σάββατο 2/3, Κυριακή 3/3, 10:00 – 18:00
Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη
Κανονικό: 9€, Μειωμένο: 7€

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Σ’ ένα γαϊτάνι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες”
Αυτή την Αποκριά η ομάδα αφήγησης “Χείλια λένε παραμύθια” (Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή) θα αφηγηθεί παραμύθια και ιστορίες γεμάτες γέλιο, χωρατά και πονηριές. Mικροί και μεγάλοi είναι καλεσμένοι να συναντήσουν ήρωες παμπόνηρους μα και κουζουλούς που ζουν σε παλάτια μα και σε χωράφια, να τραγουδήσουν, να γελάσουν και ν΄ ανακαλύψουν πώς “Σ΄ ένα γαϊτάνι μπλέχτηκαν τραγούδια κι ιστορίες”. Μαζί τους, οι μουσικοί Άλκιστις Ραυτοπούλου, στο πιάνο και Φώτης Μυλωνάς, στο φλάουτο, την κιθάρα, το νέυ και τα κρουστά, διανθίζουν την αφήγηση με τραγούδια του γλεντιού και κεφάτες μελωδίες. Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και άνω και σε ενήλικες.
Σάββατο 2/3, 15:00
Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”
10€
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Απόκριες 2019”

Γίνε το μοντέλο στο ατελιέ του Τσαρούχη! Ανακαλύπτουμε, Δημιουργούμε, Μεταμφιεζόμαστε, Ποζάρουμε, Φωτογραφιζόμαστε! Στο εργαστήριο του Τσαρούχη θα βρεις τα πινέλα και τις μπογιές του, το καβαλέτο και την παλέτα του, τα γυαλιά και τη φωτογραφική του μηχανή… Όμως κάπου κρύβεται και το καπέλο με το οποίο πόζαραν οι θρυλικοί του ναύτες!
Διδασκαλία: Βάσω Τζούτη
Σάββατο 2/3 & Κυριακή 3/3
10.00 – 12.00 (4 – 7 ετών) 
12.30 – 14.30 (8 – 12 ετών) 
10€ (8€ το αδερφάκι) 
Απαραίτητη η κράτηση θέσης: 210 80 62 636 – 7
Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28 

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

“Ο μικρός πρίγκιπας”

Ένα μαγικό ταξίδι, με το Μικρό Πρίγκιπα, στον κόσμο της εμπιστοσύνης, της χαράς και της ευτυχίας, για την ανακάλυψη της ουσίας της ζωής, για όλες τις ηλικίες (από 4 ετών). Μια αναπόληση στις αθώες αρχικές μας απόψεις για τον κόσμο γύρω μας, για τους ανθρώπους και τα πράγματα. Μια ιστορία, που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλον τον κόσμο, παρουσιάζεται με ηθοποιούς, κούκλες και Θέατρο Σκιών. Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες, για αυτούς, που έχουν ζήσει πράγματα και εμπειρίες και για αυτούς, που μόλις μπαίνουν σε αυτή τη ζωή, για να στηρίξει την πίστη τους στα θαύματα.
Σάββατο 2/3, 17:30
Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο “White Puppet”
8€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b