MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Όσκαρ!

Πολλοί αγαπημένοι ηθοποιοί έφτασαν στην πηγή – και παραπάνω από μια φορά – αλλά νερό δεν ήπιαν.

Monopoli Team | 26.02.2019

Mετά την κατάκτηση του Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, από την Olivia Colman, το μεγάλο φαβορί η Glenn Close μπαίνει στη λίστα των ηθοποιών με ρεκόρ υποψηφιοτήτων που δεν κατάφεραν ωστόσο να έχουν ούτε μια νίκη!

Η Colman στην ομιλία της αφού πήρε το βραβείο, παραδέχτηκε ότι επιθυμούσε η βετεράνος ηθοποιός να πάρει το μεγάλο βραβείο: «Glenn Close, είσαι το είδωλό μου εδώ και πολύ καιρό και δεν ήθελα να γίνει έτσι», είπε συγκινημένη.

Η Glenn Close έχει συνολικά επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ στο βιογραφικό της, για τις ταινίες “The Wife,” “Albert Nobbs,” “Fatal Attraction,” “Dangerous Liaisons,” “The World According to Garp,” “The Big Chill,” και “The Natural.”

Στην ίδια θέση βρέθηκε την Κυριακή, στην τελετή απονομής των Όσκαρ και η Amy Adams η οποία μετά την φετινή ήττα της για τη συμμετοχή της στην ταινία “Vice”, μπήκε κι εκείνη στη λίστα με τους ηθοποιούς που βρέθηκαν κοντά στην πηγή αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό! Η ηθοποιός έχει βρεθεί υποψήφια για Όσκαρ 6 φορές συνολικά στην καριέρα της. Οι ταινίες που ήταν υποψήφια πριν το “Vice” ήταν οι “Junebug,” “Doubt,” “The Fighter,” “The Master,” και “American Hustle.”

Ακολουθούν μερικοί ακόμα ηθοποιοί που δεν έχουν κερδίσει ποτέ βραβείο Όσκαρ:

Bradley Cooper

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν υποψήφιος για Όσκαρ φέτος για τον ρόλο του στην ταινία “A Star Is Born” αλλά έχασε την ευκαιρία της νίκης από τον Rami Malek. Ο Cooper ήταν επίσης υποψήφιος για τις ταινίες “Silver Linings Playbook,” “American Sniper,” και “American Hustle.”

Willem Dafoe

Ο Dafoe ήταν επίσης υποψήφιος φέτος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου, μαζί με τον Bradley Cooper και τον Malek, για τον ρόλο του ως Vincent van Gogh στην ταινία “At Eternity’s Gate”. Έχει υπάρξει υποψήφιος επίσης για τις ταινίες “Platoon,” “Shadow of the Vampire,” και “The Florida Project”. 

Viggo Mortensen

Mortensen ήταν άλλος ένας υποψήφιος για το πρώτο του Όσκαρ στην ίδια κατηγορία φέτος. Το όνομά του έχει προταθεί συνολικά για τις ταινίες “Green Book,” “Eastern Promises,” και “Captain Fantastic”.

Sam Elliott

Ο βετεράνος ηθοποιός έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα φέτος για το “A Star Is Born”, χάνοντας τελικά από τον Mahershala Ali, στην κατηγορία για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Johnny Depp

Σαν το χαρακτήρα του Jack Sparrow που υποδύθηκε στους Πειρατές της Καραϊβικής, ο Depp ακόμα ψάχνει για χρυσό. Ο ηθοποιός – “χαμαιλέοντας” ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τις ταινίες “Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl,” “Finding Neverland,” και “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street.”

Brad Pitt

Αν και έχει πάρει Όσκαρ για την παραγωγή της νικήτριας ταινίας “12 Years a Slave”, το 2014, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του. Έχει υπάρξει υποψήφιος για το “Moneyball”, το “The Curious Case of Benjamin Button”, και το “Seven Monkeys.”

Saoirse Ronan

Η 24χρονη ηθοποιός έχει ήδη προταθεί 3 φορές για Όσκαρ για τις ταινίες “Lady Bird”, “Atonement” και “Brooklyn”. Πρώτη φορά υπήρξε υποψήφια για τον ρόλο της στην ταινία “Atonement”, σε ηλικία 13 ετών!

Matt Damon

Ο Damon κέρδισε βραβείο Όσκαρ μαζί με τον Ben Affleck το 1998, για Kαλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο της ταινίας “Good Will Hunting”, αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα άλλο για τους ρόλους του στις ταινίες “The Martian” και “Invictus”, αλλά και στο “Good Will Hunting.”

Salma Hayek

Η Hayek ήταν υποψήφια το 2003, για τη “Frida” – αλλά αντιμετώπισε έναν σοβαρά σκληρό ανταγωνισμό έχοντας απέναντί της τις Julianne Moore, Renee Zellweger, Diane Lane και Nicole Kidman, που κέρδισε τελικά και το Όσκαρ για την ταινία “The Hours”.

Περισσότερες οσκαρικές ιστορίες στη μικρή οθόνη!

Eάν δεν είδατε live την 91η τελετή των βραβείων Όσκαρ μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να την απολαύσετε! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου έχετε την ευκαιρία να δείτε μια πιο συντομη εκδοχή της τελετής διάρκειας 90 λεπτών στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Περισσότερα από OSCARS 2019
VIMA_WEB3b