MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 22 – 24/2: 6 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 22 έως την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

Monopoli Team

ΌΠΕΡΑ

Η Λουτσία ντι Λαμμερμούρ επιστρέφει στην ΕΛΣ

Η πρώτη ιστορική συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, σε σκηνοθεσία της διάσημης Βρετανίδας σκηνοθέτριας Κέιτι Μίτσελ, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις, μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε την προηγούμενη σεζόν. Η υπόθεση αφορά στον έρωτα της Λουτσίας για τον Εντγκάρντο του οίκου των Ρέιβενσγουντ, για τον οποίο ο αδελφός της λόρδος Ενρίκο Άστον αισθάνεται άσβεστο μίσος. Αποφασισμένος να αποτρέψει τη σχέση ο Ενρίκο οργανώνει τον γάμο της αδελφής του με τον Αρτούρο Μπάκλω. Την ώρα της τελετής καταφθάνει ο Εντγκάρντο, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση καταριέται τη Λουτσία. Εκείνη χάνει τα λογικά της, στη συνέχεια φονεύει τον Αρτούρο και καταρρέει. Πληροφορούμενος τον θάνατο της αγαπημένης του, ο Εντγκάρντο αυτοκτονεί.

Κυριακή 24/2, 18.30
Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ
Από 10€ έως 90€

ΘΕΑΤΡΟ

“Οι Βρυκόλακες” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά

Στους Βρικόλακες, ο Ίψεν –με μια δομή που θυμίζει αρχαία τραγωδία– προσπαθεί να διερευνήσει το δικαίωμα του ανθρώπινου όντος στην ευτυχία. Σε μια κοινωνία υποταγμένη σε απαρχαιωμένες ιδέες και ηθικές, η Έλεν Άλβινγκ προσπαθεί να ορθώσει το ανάστημά της και να απαλλαγεί από οτιδήποτε στοιχειώνει τη ζωή της, προτείνοντας έναν εντελώς ριζοσπαστικό τρόπο ζωής απαλλαγμένο από ιδιότητες.

Παίζουν οι: Ρένη Πιττακή, Ακύλλας Καραζήσης, Μιχάλης Σαράντης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος.

Παρασκευή 22/2, Σάββατο 23/2, Κυριακή 24/2, 21.15
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου)

Από 10€ έως 18€

ΜΟΥΣΙΚΗ

H Νατάσσα Μποφίλιου στο Κρεμλίνο

Από το ελαφρό και το λαϊκό τραγούδι έως τους μεγάλους συνθέτες της δεκαετίας του ‘60 και από τους πιο τρυφερούς δίσκους των ‘80ς και τους τραγουδοποιούς της δεκαετίας του ‘90, η Νατάσσα Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο θυμούνται όλα τα τραγούδια – σταθμούς που τους διαμόρφωσαν και φτιάχνουν ένα πρόγραμμα – φόρο τιμής στους δημιουργούς και τους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας.

Παρασκευή 22/2, Σάββατο 23/2, 22.00
Κρεμλίνο, Πειραιάς
Από 15€  με ποτό στο bar έως 140€ τη φιάλη

ΘΕΑΤΡΟ

Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης, του Έντεν Φον Χόρβατ

Η πολυαναμενόμενη μεγάλη παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης παρουσιάζει το αριστούργημα του Χόρβατ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Η νεαρή Μαριάννε θέλει να αντισταθεί στην ανοησία του κόσμου που την περιβάλλει. Προσπαθεί να ξεφύγει από το τέλμα της καθημερινότητας, διαλύει τον αρραβώνα που της έχει επιβάλει ο πατέρας της και ρισκάρει τη ζωή της ακολουθώντας ένα γοητευτικό τυχοδιώκτη που ζει από τον ιππόδρομο. Όμως, πολύ σύντομα μέσα από ένα δύσβατο οδοιπορικό και πολλές άτυχες, δραματικές περιπέτειες θα οδηγηθεί εξαντλημένη, και πάλι στην αγκαλιά του πρώην αρραβωνιαστικού της: ό,τι πεισματικά και ηρωικά προσπάθησε να αποφύγει, της απονέμεται στο τέλος ως νομοτελειακή δικαιοσύνη, ενώ γύρω της–και μέσα της- η ανοησία συνεχίζει να βασιλεύει θριαμβευτικά.

Παρασκευή 22/2, 21.15, Σάββατο 23/2, 18.15 & 21.15, Κυριακή 24/2, 20.00
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Από 8€ έως 18€

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Georgia Spiropoulos στη Στέγη

Το έργο της Γεωργίας Σπυροπούλου εκφράζει την πολιτική, γεωγραφική και κοινωνική αστάθεια μέσα από την ψηφιακή αστάθεια, εισάγοντας το τυχαίο και το αλγοριθμικό σφάλμα στο μουσικό υλικό και τον ήχο. Οι χειρονομίες του πιανίστα, οι αναφορές σε άλλες μουσικές και οι καταγραφές ήχων της πόλης είναι επεξεργασμένες μέσα από ένα σύνθετο σύστημα μουσικής τεχνολογίας. Μια ηχο-γεωγραφία του λάθους μιας άδειας από κατοίκους πόλης, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.
Παρασκευή 22/2, Σάββατο 23/2, 20.30
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Από 5€ έως 12€

ΣΙΝΕΜΑ

Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει

Ο σκηνοθέτης του «Moonlight» Μπάρι Τζένκινς υπογράφει ακόμη ένα σπάνιο κινηματογραφικό δώρο με όχημα το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζέιμς Μπάλντουιν. Στο Χάρλεμ των αρχών της δεκαετίας του 70, η 19χρονη Τις και ο Φόνι, που έχουν μεγαλώσει μαζί στην ίδια γειτονιά,   ερωτεύονται παράφορα. Όμως η ευτυχία τους δεν κρατά πολύ καθώς ο Φόνι κατηγορείται άδικα για ένα βιασμό που δεν έκανε.

Διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b