MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
24
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ

Οι Στοιχειωμένοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα σύγχρονο μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο Δημήτρης Μαραμής μετά τον πρωτοποριακό Ερωτόκριτο καταθέτει το δεύτερο έργο του στο χώρο της μουσικοθεατρικής σκηνής, το σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ Οι Στοιχειωμένοι, που βασίζεται στα αυθεντικά αριστουργήματα της ελληνικής δημοτικής ποίησης, Το γιοφύρι της ΆρταςΤου νεκρού αδελφού και το πρωτότυπο Το στοιχειό της Χάρμαινας, σε ποίηση του Σωτήρη Τριβιζά. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου.

Στους Στοιχειωμένους η μουσική γλώσσα του Δημήτρη Μαραμή χαρακτηρίζεται από μία συνεχόμενη κι έντονη χορευτική μουσική, που ποικίλλει από διαφορετικούς κι εναλλασσόμενους ρυθμούς και χαρακτηρίζεται από ακατάπαυστη ροή πλούτου μελωδιών. Ο μελωδιστής συνθέτης αυτή τη φορά αντλεί έμπνευση από την ελληνική μουσική παράδοση, αλλά και από την ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, γεννώντας ένα πρωτότυπο και προσωπικό μουσικό ιδίωμα. Δεν είναι τυχαίο που επιλέγει ενορχηστρωτικά κυρίως ξύλινα και χάλκινα πνευστά αλλά κι ερμηνευτές με κριτήριο τα γήινα χρώματα των φωνών τους και την αμεσότητα της τραγουδιστικής τέχνης του καθενός.

Θεματολογικά οι Στοιχειωμένοι πραγματεύονται μια ανθρωποθυσία (Γιοφύρι της Άρτας), τη διαδεδομένη δοξασία για τους βρικόλακες (Νεκρού Αδελφού) κι έναν ανεκπλήρωτο έρωτα, που οδηγεί στην αυτοκτονία και παραπέμπει στη λαϊκή δοξασία για τα «στοιχειά», για τις ψυχές δηλαδή των νεκρών, που δεν βρίσκουν ανάπαυση μετά τον θάνατο (Στοιχειό της Χάρμαινας). Τα τραγούδια αυτά, που απαντούν επίσης σε διάφορες παραλλαγές σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων αλλά και σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, συνδέουν τον άνθρωπο με τους αρχέγονους φόβους και τις αρχέγονες δοξασίες του και αποτελούν γέφυρα ανάμεσα στη σύγχρονη και την παλαιότερη εποχή. Και τα τρία τραγούδια συνδέονται μεταξύ τους με κοινούς εκφραστικούς τρόπους και κοινές θεματικές και μας δίνουν μια εικόνα μιας προβιομηχανικής κοινωνίας, φτωχότερης ασφαλώς σε υλικά αγαθά αλλά πλουσιότερης σε ποίηση και μαγεία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Μαραμής
Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά: Νίκη Ψυχογιού
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Μαραμής
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Παίζουν: Θοδωρής Βουτσικάκης , Βασίλης Δημακόπουλος, Ελένη Δημοπούλου , Νίκος Ζιάζιαρης , Αργυρώ Καπαρού , Βασιλική Καρακώστα , Λητώ Μεσσήνη , Σταμάτης Πακάκης

Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) • 12 € • 18 € • 26 € • 32 € • 38 € • 45 € (Διακεκριμένη Ζώνη)
Διάρκεια Παραστάσεων: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου & Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
Πληροφορίες: Εισιτήρια 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Παραστάσεις: Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου & Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο» στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
ΘΕΑΤΡΟ
Sooshi Mango: Οι Ιταλο-Αυστραλοί κωμικοί που ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει “ελληνική οικογένεια” έρχονται στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
The Child: Μια παράσταση από το Ιράν υπέρ της ειρήνης και της ισότητας στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
“Here If You Need Me”: Ο stand-up comedian Kevin Bridges για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
Όχι Άλλο Κάρβουνο: Η νέα κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Θα σε λέω Μαρία, της bijoux de kant στο HOOD art space
ΘΕΑΤΡΟ
To GRAUTS του Γιάννη Μαυριτσάκη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Μια “εκρηκτική” παρέα “εισβάλλει” στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
Dogville: Ο Άρης Μπινιάρης μεταφέρει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το σκοτεινό σύμπαν του Lars von Trier
ΘΕΑΤΡΟ
Amnesiac, από την Ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
«Του αγοριού απέναντι»: Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ραφτάκος των λέξεων: Η παράσταση της Ομάδας Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία