MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Monopoli Team

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Crafting the Future: «Φτιάχνοντας» το μέλλον της μόδας και του design

Το Crafting the Future παρουσιάζει ομιλητές από όλο τον κόσμο και ακούει τις γνώμες διακεκριμένων επαγγελματιών. Θέτει τις σωστές ερωτήσεις και προωθεί δυνατές λύσεις, προσφέροντας συγχρόνως την ευκαιρία σε όλους –από επαγγελματίες έως φοιτητές– να ενημερωθούν για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας.

Βασικό χαρακτηριστικό του διήμερου προγράμματος είναι η σύνδεση διαφορετικών πολιτισμών, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η καλλιέργεια γνώσης με στόχο την απελευθέρωση δυνάμεων. Επιδιώκει να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειρίας πάνω στην πρωτοπορία των βιώσιμων διαδικασιών, συνδέοντας τη γνώση ανθρώπων που καινοτομούν στον χώρο της μόδας.
Παρασκευή 1/2, 10:00 – 21:00 & Σάββατο 2/2, 12:30 – 21:00
Μικρή Σκηνή & σε διάφορους χώρους της Στέγης

ΜΟΥΣΙΚΗ

“Εν χορδαίς και οργάνω”: Μουσικό αφιέρωμα στον Μιχάλη Βιολάρη

Το Σπίτι της Κύπρου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδας και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση “Μιχάλης Βιολάρης…Εν χορδαίς και οργάνω”, μια μουσικοδρομία από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα.
Παρασκευή 1/2, 20:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΤΑΙΝΙΑ

Προβολή: “Ο Στρατηγός Della Rovere” του Roberto Rossellini

Μοναδική στην Ιστορία συνάντηση των δυο μεγάλων εκπροσώπων του Ιταλικού Νεορρεαλισμού, του Ρομπέρτο Ροσσελλίνι (Ρώμη, Ανοχύρωτος Πόλις) και του Βιττόριο Ντε Σίκα (Κλέφτης Ποδηλάτων), με τον πρώτο ως σκηνοθέτη και το δεύτερο ως τραγικό πρωταγωνιστή. Ο Στρατηγός Ντέλλα-Ρόβερε είναι μια ιστορία προδοσίας, ασαφούς ηθικής ταυτότητας, υποκρισίας και αντίστασης. Μετά τις πρώτες ρεαλιστικές του ταινίες, μετά και την περίοδο Ίνγκριντ Μπέργκμαν, ο ώριμος πλέον Ροσσελλίνι επιστρέφει στο αγαπημένο του κλίμα της Γερμανικής Κατοχής στην Ιταλία, της φτώχειας και του πατριωτισμού.

Στο ξεχασμένο αυτό διαμάντι το σενάριο έχει γράψει ο σπουδαίος Σέρτζο Αμιντέι, μεταξύ πολλών αριστουργημάτων σεναριογράφος και του Ροσσελλίνι και του Ντε Σίκα.

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 22:15. Η ταινία διαρκεί 2 ώρες και 6 λεπτά. Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.
Παρασκευή 1/2, 22:15
ARTENS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ

 

“Vita Segreta – Musica Segreta”

Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του πρώτου CD του συνόλου Canto Soave, με τίτλο “Vita Segreta – Musica Segreta”. Ομιλητές θα είναι οι: Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Θέμελης Γλυνάτσης και Τίτος Γουβέλης.
Παρασκευή 1/2, 19:00
Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

STAND UP COMEDY

Stand up Science από τους Science Reactors

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην “εξωστρέφεια” της επιστήμης ώστε να γίνει απλή και “απολαυστική”; Οι Science Reactors, με το γνωστό “ανατρεπτικό” τους ύφος. κέφι και σαφήνεια απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα.

Με το Stand up Science στα χνάρια του Stand- up comedy και το Science on Stage προσπαθούν να αναδείξουν ένα άλλο πρόσωπο της επιστήμης, προβάλλοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως την αγάπη και το πάθος τους για την ίδια την επιστήμη. Οι επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή αφηγούμενοι τις δικές τους επιστημονικές ιστορίες!
Σάββατο 2/2, 20:30
2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως 7)

ΈΚΘΕΣΗ

Γιώργος Ζογγολόπουλος: Το όραμα μιας δημόσιας γλυπτικής

Διοργανώνεται η πρώτη έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά σε δημόσια γλυπτά του εμβληματικού καλλιτέχνη Γιώργου Ζογγολόπουλου, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος της έκθεσης είναι να αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια γλυπτική του Ζογγολόπουλου συνομιλεί με τους χώρους στους οποίους βρίσκεται και επικοινωνεί με το κοινό στην καθημερινότητά του, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της δημόσιας τέχνης.
Καθημερινά, 09:00 – 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΈΚΘΕΣΗ

«Σιωπή, η αναπνοή του νου»: Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας

Την έκθεση θα συνοδεύουν κείµενα µε µαρτυρίες των πωλητών της «ΣΧΕΔΙΑΣ», ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο περιοδικό δρόµου.
Παρασκευή 1/2, Σάββατο 2/2, Κυριακή 3/2, 11.00-21.00
Booze, Κολωκοτρώνη 57, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Pharos Wind Ensemble

Το νεότευκτο κουιντέτο ξύλινων πνευστών Pharos Wind Ensemble στελεχώνεται από πέντε έμπειρους σολίστες και κορυφαίους μουσικούς της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πρόγραμμα με μεταγραφές για το κλασικό αυτό σχήμα της μουσικής δωματίου, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα ορισμένων από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής μουσικής, όπως Ο Πέτρος και ο λύκος του Προκόφιεφ με αφηγητή τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά, η Κάρμεν του Μπιζέ και ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι. Παράλληλα, οι μουσικοί θα παρουσιάσουν στο κοινό τα μυστικά των οργάνων που αποτελούν το κλασικό κουιντέτο ξύλινων πνευστών: του φλάουτου, του κλαρινέτου, του όμποε, του κόρνου και του φαγκότου.
Κυριακή 3/2, 12:00
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
* Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

data.flux [12XGA version] του Ryoji Ikeda

Ο κορυφαίος Ιάπωνας καλλιτέχνης επιστρέφει στη Στέγη για να μας “ηλεκτρίσει” με μια οπτικοακουστική εγκατάσταση που προκαλεί τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης και της ψηφιακής τεχνολογίας. Το τελευταίο έργο της σειράς “datamatics” είναι ένας χείμαρρος από ψηφία και δεδομένα, μια διάσπαση στον χώρο και τον χρόνο του θεατή.

Περιηγηθείτε σε μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που μας βομβαρδίζει με την απόλυτα συγχρονισμένη σχέση εικόνας και ήχου.

Μετά την παρουσίαση της νέας multimedia εγκατάστασης στην Ταϊβάν, το “Data Flux” έρχεται για να συνεπάρει και το αθηναϊκό κοινό. Ημίτονα μετατρέπονται σε διακεκομμένες γραμμές, ηχητικά κύματα σε παλλόμενα πίξελ και οξείες συχνότητες σε πίνακες δεδομένων, προκαλώντας τα όρια της συνειδητής και ασυνείδητης αντίληψης των θεατών.
Παρασκευή 1/2, 16:00 – 22:00, Σάββατο 2/2 & Κυριακή 3/2, 12:00 – 22:00
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

ΒΟΛΤΑ

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.
Κυριακή 3/2, 08:00 – 20:00

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b