MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας, του Όσκαρ Ουάϊλντ στο θέατρο Θυμέλη

Η παιδική παράσταση «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», του Όσκαρ Ουάϊλντ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Θυμέλη

Monopoli Team

Λίγα λόγια για το έργο:

Μία παρέα νέων παιδιών με τη θεία τους φτάνουν σε μία άγνωστη πόλη για τουρισμό. Στην κεντρική πλατεία αντικρίζουν ένα μνημείο με ένα επίγραμμα που τους κινεί το ενδιαφέρον: «Στη θέση αυτή βρισκόταν κάποτε το άγαλμα ενός πρίγκιπα ο οποίος ζούσε ευτυχισμένος και απομονωμένος στο παλάτι του και δεν ήξερε τι θα πει πόνος και δάκρυ». Το ένα κορίτσι της παρέας αποφασίζει να μπει στο ιστορικό μουσείο για να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Κι έτσι η ιστορία μας αρχίζει.

Στη σκηνή προβάλλει το εντυπωσιακό χρυσό άγαλμα του πρίγκιπα, με ρουμπίνια και ζαφείρια. Μια παρέα χελιδονιών κι ένας πελαργός ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στο Νότο γιατί ο χειμώνας πλησιάζει. Το ένα χελιδονάκι, ερωτευμένο με μια καλαμιά αποφασίζει να μην ακολουθήσει τα άλλα πουλιά και μένοντας μόνο του βρίσκει απάγκιο κάτω από το άγαλμα του πρίγκιπα για να κοιμηθεί. Όμως ξυπνάει από τα δάκρυά του που πέφτουν πάνω του σαν σταγόνες βροχής. Ο πρίγκιπας του εξομολογείται τη θλίψη του για τη δυστυχία που αντικρίζει για πρώτη φορά, βλέποντας τον κόσμο από το ψηλότερο σημείο της πόλης και το παρακαλά να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη προσφέροντας το ρουμπίνι απ’ το σπαθί του, τα ζαφείρια από τα μάτια του κι όλα τα χρυσά του ρούχα. Στο τέλος μένει γυμνός και το χελιδονάκι που έγινε πια πιστός φίλος του, στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του δεν καταφέρνει τελικά να φύγει για την Αίγυπτο. Το μολυβένιο άγαλμα δεν είχε πια καμιά αξία αλλά η ψυχή του πρίγκιπα ήταν ανεκτίμητη, όπως και η ψυχή του μικρού χελιδονιού.

Ένα ευχάριστο τέλος – έκπληξη θα μας μεταφέρει και πάλι στο σήμερα αποδεικνύοντας πως τα πλούτη δεν φέρνουν την ευτυχία, αλλά ο αληθινός πλούτος βρίσκεται στην αγάπη και την ανθρωπιά.

*Κατάλληλο για παιδιά από 4 έως 12 χρονών.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάϊλντ
Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου

Σκηνικά: Κώστας Ζωγραφόπουλος
Κοστούμια: Έλσα Βώκο
Μουσική: Igor Stravinsky, Richard Wagner, Franz Liszt, M.D. Mussorgsky, Διονύσης Κούτσης
Φωτισμοί: Νίκος Τσελές

Παίζουν: Αμαλία Κλημοπούλου, Μαρία Συμεών, Νικόλας Κανάς, Μαρίνα Μπασέτα, Εβελίνα Παγκράτη, Πασχάλης Τσαρούχας

Διάρκεια: 90'
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ | Έκπτωση 50% για ανέργους – πολυτέκνους
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 14 Oκτωβρίου μέχρι Κυριακή Βαΐων 2019
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 11.30
Διασκευή: Διονύσης Κούτσης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b