Γυάλινος κόσμος του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤο κορυφαίο έργο από το διεθνές δραματολόγιο με τη Μπέτυ Αρβανίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΠρόκειται για το «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, ένα αριστοτεχνικό κείμενο, ένα έργο που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της Μπέτυς Αρβανίτη και του Δημήτρη Καραντζά.
Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς σημειώνει σχετικά: «Tο σκηνικό είναι μνήμη (…) , το έργο είναι μνήμη (…) , στη μνήμη όλα συμβαίνουν στην μουσική» σημειώνει ο Τενεσί Ουίλιαμς στον πρόλογο. Η παράσταση επιχειρεί να φωτίσει εκτενώς αυτή ακριβώς τη διαδικασία, της ανάσυρσης. Ο παρών χρόνος, ένας συγκεκριμένος χρόνος του παρελθόντος που επιστρέφουν τα πρόσωπα του έργου για να ξανά αντιμετωπίσουν το τραύμα τους, και ένα ακόμα βαθύτερο – ευτυχέστερο – παρελθόν στο οποίο ανατρέχουν ως καταφύγιο. Μ αυτή τη δομή και με πολύ καινοτόμες – ακόμα – σκηνικες επιλογές ο Ουιλιαμς δημιουργεί ένα εντελέστατο δράμα για την ύπαρξη και την ίδια τη λειτουργία του θεάτρου. Ένας κατασκευασμένος ρεαλισμός, μουσικής δομής που επιχειρεί να συνομιλήσει με τις απαρχές της θεατρικής πράξης.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
- LAYA: Ο νέος μάρσιπος της CYBEX σύμμαχος των γονιών από την πρώτη μέρα
- Οι Οργανούληδες συνεχίζουν για 5η χρονιά το ταξίδι τους στα σχολεία
- Σύγχρονη τέχνη και βιομηχανική κληρονομιά: Watergas Project στο Μουσείο Φωταερίου
- Θανασάρας και Βωβίτο: Μια αποστολή στο Φεγγάρι για μικρούς αναγνώστες