MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 11 – 13/1: 5 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Monopoli Team

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

“Ένας αρκούδος μια φορά” της Ελένης Γερουλάνου 

Ένα τρυφερό παραμύθι που ζωντανεύει με ευρηματικό τρόπο περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, που βρίσκονται στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών. Οι δημιουργοί του βιβλίου μαζί με τα εγγόνια της Μαρίας Αργυριάδη διαβάζουν και ένα μαγικό παιχνίδι ξεκινά μέσα στο μουσείο.
Σάββατο 12/1: 18.00
Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη
Eίσοδος ελεύθερη
Ώρα προσέλευσης: 17:45

EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

“Μικροί αγιογράφοι εν δράσει”

Mε αφορμή την έκθεση “Γρηγόρης Μπαλογιάννης Αγιογράφος” το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Μικροί αγιογράφοι εν δράσει!”, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρες 10:00 και 12:00. Οι μικροί φίλοι θα ακούσουν από τον αγιογράφο Γρηγόρη Μπαλογιάννη και τους συντηρητές του Μουσείου πώς δουλεύει ένας αγιογράφος, ποια είναι τα υλικά και τα εργαλεία του και πώς δημιουργείται μια βυζαντινή εικόνα. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα γνωρίσουν την τεχνική του χρυσώματος, ενώ οι συνοδοί τους θα μάθουν για τη διαδικασία της συντήρησης μιας βυζαντινής εικόνας.
Κυριακή 13/1 10.00 & 12.00
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Δωρεάν ** Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 2139507 (Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-15.00).
Για παιδιά ηλικίας 10-13 ετών.

ΘΕΑΤΡΟ

“Της φύσης το μυστικό” της Στέφης Θεοδότου

Το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης “Δρώμενα” παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική διαδραστική παιδική παράσταση. Η Σπαζοκεφαλίτσα, ένα έξυπνο μπαλόνι που δεν σκάει με τίποτα, ταξιδεύει και γνωρίζει τη Χοροπηδηχτούλα, μία χαρούμενη λαγουδίνα που ζει στα καταπράσινα λιβάδια και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Με τη βοήθεια των παιδιών, οργανώνουν την πιο φαντασμαγορική αποστολή διασκέδασης, όπου με τη δύναμη της συνεργασίας καταφέρνουν να λύσουν τους γρίφους της Σοφής Νεράιδας. Μαθαίνουν την πρωτότυπη μουσική των ζουζουνιών, τον αστείο χορό των λουλουδιών και σκαρφαλώνουν στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου. Μία μουσικοθεατρική παιδική παράσταση που μας αποκαλύπτει ότι η αγάπη, η φιλία και η αποδοχή είναι πάντα η καλύτερη λύση.
Kυριακή 13/1 17.30
Θέατρο της Ημέρας
Εισιτήρια: 7€, Ομαδικά και ανέργων: 5€

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Βραδινή Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Σκοπός του είναι η καθημερινή ενημέρωση του κοινού σε θέματα Αστρονομίας καθώς και της σχεδόν δύο αιώνων επιστημονικής και πολιτιστικής ιστορίας του ΕΑΑ, η οποία είναι συνυφασμένη με καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διπλανό λόφο της Πνύκας ο Μέτωνας πραγματοποίησε τις πρώτες αστρονομικές παρατηρήσεις στην αρχαία Αθήνα με το Ηλιοτρόπιό του.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.
Παρασκευή 12/1 & Σάββατο 13/1: 19.00
Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Εισιτήρια: 5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους

ΔΡΑΣΗ

“Ένας σπόρος ταξιδεύει” 

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους εξερευνούν το πάρκο μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης των μυστικών που κρύβει μέσα στις φυλλωσιές του. Ακολουθούν τη διαδρομή των φυτών που συνδέονται με την ιστορία του τόπου μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα. Ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο, από τόπο σε τόπο, από φυτό σε φυτό αναζητώντας το μυθικό σπόρο που θα δώσει το δέντρο του μέλλοντος.
Κυριακή 13/1, 10:30 – 12:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους . Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά & 15 συνοδοί, την φορά

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b