MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
31
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
πειραματικό

Απολογίες 4 & 5, του Ευθύμη Φιλίππου στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος»

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Αργυρώ Χιώτη και η χορευτική ομάδα VASISTAS παρουσιάζουν τις Απολογίες 4 & 5, του Ευθύμη Φιλίππου στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η Αργυρώ Χιώτη με την ομάδα της, τους VASISTAS, επαναφέρουν τις Απολογίες 4 & 5 του Ευθύμη Φιλίππου για δύο παραστάσεις, 6 & 9 Μαρτίου, στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος», στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Μια άτυπη δίκη.

«Ο άντρας πλησιάζει τον εξεταστή και υποκλίνεται μπροστά του σηκώνοντας το δεξί του χέρι: Αν το κολύμπι μ’ ευχαριστεί, να μην βουτήξω ξανά σε γαλάζια καθαρά νερά. Αν μου αρέσουν οι περίπατοι στα πάρκα, τα δέντρα να πέφτουν και να μου κλείνουν τον δρόμο καθώς περπατώ. Θα είμαι ειλικρινής. Αν δεν είμαι ειλικρινής, δεν είμαι άξιος να είμαι εδώ μπροστά σας απόψε.»

Το έργο του Ευθύμη Φιλίππου, ειδικά γραμμένο για την ομάδα VASISTAS, με λόγο συμπυκνωμένο και λυρικό σαν σκηνικό ποίημα, επιχειρεί μια περιπλάνηση στην εσωτερική γεωγραφία δύο προσώπων.

Ένας δικαστής, απροσδιόριστη ηγετική φιγούρα με στοιχεία σχολικού εξεταστή – αστυνομικού ανακριτή – ψυχαναλυτή, και δύο εξεταζόμενοι. Μία γυναίκα και ένας άνδρας στο μέσο περίπου της ζωής τους, οικειοθελώς εξεταζόμενοι, ανατρέχουν στις απειροελάχιστες λεπτομέρειες που συνέθεσαν καθοριστικά τη ζωή τους με διακύβευμα την ένταξη ή τον αποκλεισμό, σε μια περιπέτεια που μοιάζει να υπερβαίνει το χρόνο και το χώρο. Η βίαιη σύγκρουση της ανάγκης του ανθρώπου για ουσιαστική ύπαρξη και συνύπαρξη.

Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια, σημείο αναφοράς και συνδιαλλαγής, ένας πενταμελής χορός ενόρκων που παρατηρεί και παρεμβαίνει τραγουδώντας ασταμάτητα ένα πολυφωνικό τραγούδι. Σαν σύγχρονος τραγικός χορός παραμένει ενεργός μάρτυρας και τελικός κριτής της δίκης. Σαν δονούμενο σώμα, σαν μια άλλη πολιτεία, αποκαλύπτει την εύθραυστη εσωτερικότητα των προσώπων, που καταθέτουν την αλήθεια τους σχεδόν ψιθυρίζοντας.

Ο χορός ενόρκων – γυναικών δημιουργήθηκε με επιρροές από το έργο της εικαστικού Χριστίνας Κάλμπαρη, της Aleksandra Waliszewska και του πολυφωνικού συνόλου A Filetta.

*Με αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους/with English and French subtitles

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευθύμης Φιλίππου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη

Σκηνικά: Μπάμπης Χιώτης
Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη, Ιφιγένεια Νταουντάκη
Μουσική: HenriKergomar
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: VASISTAS

Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ευθύμη Θέου, Φιντέλ Ταλαμπούκα, Χορός: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Ματίνα Περγιουδάκη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Αργυρώ Χιώτη

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ ολόκληρο, 8€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, +65, ΑμεΑ)
Διάρκεια Παραστάσεων: 6 & 9 Μαρτίου 2019 στις 21:00
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 6944965863
Παραστάσεις: Τετάρτη 6 & Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αντώνης Αντωνόπουλος
Πληροφορίες Χώρου: Εισιτήρια πωλούνται τις ημέρες των παραστάσεων στο ταμείο της Αγγλικανικής Εκκλησίας «Άγιος Παύλος» από τις 19:30 και μέχρι την έναρξη της παράστασης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Φωτογραφίες: Isa schneider
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Πίνακας: Μια αιχμηρή πολιτική κωμωδία στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κωμωδία του Marc Camoletti για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Manolis – καρδιά σε τέσσερις χορδές: Για λίγες τελευταίες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
Θεατρικά Νέα
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ: Οι σταθμοί της περιοδείας στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μωβ Ομπρέλα, της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πολύ καλύτερα τώρα: Η stand up comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Ρεματιάς
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος