MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Επισκέπτης, του Tony Gardner στο θέατρο Αργώ

Ο «Επισκέπτης» παρουσιάζεται στο Small Argo full of Art, σε σκηνοθεσία Tony Gardner.

Monopoli Team

Μια από τις πρώτες γραπτές ιστορίες που αφορά σε γυναικείες σχέσεις με άξονα το φύλο και τη σεξουαλικότητα —η διάσημη  γοτθική νουβέλα του 19ου αιώνα «Καρμίλλα» του Ιρλανδού J. Sheridan Le Fanu— δίνει το έναυσμα για την παράσταση «Επισκέπτης» από την ομάδα WasteLab, σε σκηνοθεσία του Άγγλου Tony Gardner, από 10 Ιανουαρίου 2019, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:15, στο Small Argo full of Art, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο.

Τοποθετημένη στη Νάξο του 1930 και με φόντο το ξέσπασμα μιας επιδημίας χολέρας, που τότε έπεισε τους ντόπιους για την ύπαρξη βρυκολάκων στο νησί,  η ιστορία επικεντρώνεται στη Λώρα που ζει μια μοναχική ζωή και στον κόσμο της που κατακερματίζεται από μια μυστηριώδη επισκέπτη, την Καρμίλλα, που εισβάλλει στη ζωή της, για να την γοητεύσει, αποπλανήσει και… απομυζήσει. Ο «Επισκέπτης» είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της νουβέλας του Sheridan Le Fanu  που ρίχνει φως σε θέματα όπως η απελευθέρωση και ανεξαρτησία πέρα από τις νόρμες του φύλου, ο βαμπιρισμός στις σχέσεις, αλλά και σε ένα άλλο επίπεδο… η  αιώνια πάλη με τον εαυτό.

Την ομάδα WASTELAB δημιούργησαν η Δάφνη Σκρουμπέλου, η Τζο Μελίδου και η Βασιλεία Κανάκη, όταν τους ένωσε η Wasteland του T.S. ELIOT σε ένα εργαστήρι υποκριτικής. Φέτος συνεργάζονται με τον σκηνοθέτη Tony Gardner από το Λονδίνο, ο οποίος υπογράφει—εκτός της σκηνοθεσίας—και τη δραματοποίηση του έργου «Επισκέπτης». Ο Gardner έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής στο Camden People’s Theatre και έχει διδάξει  ΒΑ Performing Arts στο Met University του Λονδίνου για αρκετά χρόνια. Έχει επίσης εργαστεί στο Εθνικό Θέατρο της Ιταλίας, στο Royal Court του Λονδίνου, στο  Royal Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, όπως επίσης και στη διάσημη Σχολή Κινηματογράφου και Υποκριτικής της Λοτζ στην Πολωνία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Tony Gardner
Μετάφραση: Δάφνη Σκρουμπέλου
Σκηνοθεσία: Tony Gardner

Σκηνικά: Tony Gardner
Κοστούμια: Tony Gardner
Μουσική: Λευτέρης Διγώνης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Δάφνη Σκρουμπέλου, Τζο Μελίδου

Διάρκεια: 90’
Τιμές Εισιτηρίων: €12 και €8
Διάρκεια Παραστάσεων: 10 Ιανουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: στο Viva.gr και το ταμείο του θεάτρου
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Βασιλεία Κανάκη, Μαρία-Άννα Γιαννούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπεκιάρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη