MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο σπουδαίος Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ, ή όπως αλλιώς ήταν γνωστός, Άμος Κλάουσνερ, άφησε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου την τελευταία του πνοή, στα 79 του χρόνια.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η κόρη του Φάνια Οζ-Σαλτσμπέργκερ, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter. «Ο αγαπημένος μου πατέρας πέθανε ήρεμος μόλις τώρα από καρκίνο, έπειτα από μια ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ήταν περιστοιχισμένος από τους αγαπημένους του. Παρακαλώ, σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε κλήσεις. Ευχαριστίες προς εκείνους που τον αγαπούσαν», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Ισραηλινός συγγραφέας πέθανε έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

 

O Άμος Οζ θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Υπήρξε κορυφαίος πεζογράφος, δοκιμιογράφος και διανοούμενος του Ισραήλ. Έχει γράψει πάνω από 18 βιβλία στην εβραϊκή γλώσσα και έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα έργα του έχουν γνωρίσει διεθνή αναγνώριση και έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες.

Το 1998, του απονεμήθηκε το βραβείο Ισραήλ για την λογοτεχνία, το 2005 το βραβείο Γκέτε, το 2007 το βραβείο Prince of Asturias Award of Letters και το 2008 το βραβείο Χάινριχ Χάινε, ενώ είχε προταθεί επανειλημμένα και για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Τα λογοτεχνικά του έργα έχουν εκδοθεί σε 45 γλώσσες και 47 χώρες, ενώ στην πορεία του είχε τιμηθεί με μια σειρά από διακρίσεις, όπως το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας.

Ο Οζ γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1939 και στα εφηβικά του χρόνια έφυγε απο το σπίτι του, μετακομίζοντας στην Κιμπούτζ Χουλντά, όπου και άλλαξε το επίθετο του σε Οζ, που στα εβραϊκά σημαίνει «δύναμη».

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Για τον Γιάννη Κότσιρα «Υπάρχει Ελπίδα» – Ένα νέο τραγούδι που μιλά στην καρδιά
Cine News
Mother Company: Το ντοκιμαντέρ των Ραπτοτάσιου – Θωμαΐδη στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Οι Κάλπηδες, του Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο Φεστιβάλ στο Πάρκο 2026
Εκδηλώσεις
11ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: Πλούσιο πρόγραμμα, κορυφαίοι σολίστ και νέα θερινή ακαδημία
Cine News
Η Λουπίτα Νιόνγκο “τόλμησε” να δει την Οδύσσεια με γυναικεία ματιά
Θεατρικά Νέα
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο»: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Εθνικό Θέατρο: Η «Παράσταση του μήνα» ζωντανεύει στο ραδιόφωνο μέσα από το πολύτιμο αρχείο του
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πρωταγωνιστεί τη νέα σεζόν στο «McNeal» του Ayad Akhtar
Θεατρικά Νέα
Οι κωμωδίες που θα δούμε αυτό το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Επίκαιρα
Δακτύλιος: Πότε σταματά η εφαρμογή του στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
Cine News
Το “Extreme Makeover: Home Edition” με τον Σπύρο Σούλη έρχεται στον ΑΝΤ1 – Δείτε το τρέιλερ
Art & Culture
Thermia Project: Όταν η Κύθνος γίνεται εργαστήριο σύγχρονης τέχνης