MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

Robogirl: Χορεύοντας με ένα ρομπότ

Είδαμε την πρώτη ελληνική ταινία μυθοπλασίας για την εκπαιδευτική ρομποτική και την εμπειρία των παιδιών που ασχολούνται με αυτή που παρουσιάζει η COSMOTE.

Monopoli Team | 20.12.2018

Συνήθως οι ταινίες με ρομπότ έχουν σπέσιαλ εφέ,  κυνηγητά, συγκρούσεις, εκρήξεις, γκροτέσκες μορφές και πλάσματα της φαντασίας_ με κάποιες εξαιρέσεις πάντα.

Το Robogirl όμως -η νέα ταινία που παρουσιάζει η COSMOTE– είναι διαφορετική. Τρυφερή και αισιόδοξη, έξυπνη και δυναμική και με τον δικό της τρόπο διδακτική.

Ποιος είπε ότι η ρομποτική είναι αποκλειστικά για αγόρια»;

Το κορίτσι, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, η Σοφία εμπνέεται από τον χορό. Φοράει στ’ αυτιά της τα ακουστικά, ακούει μουσική και χορεύει. Ο αδελφός της είναι τζίνι στην ρομποτική. Βραβεύτηκε μάλιστα. «Σύμμαχος» της Σοφίας πάντα, πρέπει ωστόσο  να φύγει, με υποτροφία,  να σπουδάσει. Το ρομπότ που έχει κατασκευάσει μένει σπίτι, παρέα με τη Σοφία. Που κατά λάθος όμως κάποια στιγμή το σπάει. Συμβαίνουν αυτά, ακόμη και στα… καλύτερα ρομπότ. Που σημαίνει ότι τα πράγματα μπερδεύονται σοβαρά. Αλλά υπάρχει πάντα και το μάθημα της ρομποτικής. Πόσο αυτό είναι μια λύση; Θα μπορέσει η Σοφία να… χορέψει σε βήματα εξισώσεων και αρχών της επιστήμης;  Παρακολουθούμε τα γεγονότα να τρέχουν, με σκηνές στο σπίτι, με τους γονείς που δεν μπορούν να καταλαβαίνουν, αλλά και στο σχολείο μπαίνοντας όλο και περισσότερο στον κόσμο της Σοφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤι προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική στα παιδιά;12.09.2018

Το σχέδιο έτσι στρώνεται. Η ομάδα  «δένει» και βρίσκει  τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας. Η περιπέτεια έχει ξεκινήσει.  Με χιούμορ και προσπάθειες, δοκιμές και απογοητεύσεις, συμφωνίες και παράτολμα σχέδια, το ρομπότ ετοιμάζεται να ζωντανέψει. Δουλειά, επιμονή, τόλμη και λίγη τρέλα. Η ομάδα «πετάει». Όπως σε όλες τις «αποστολές» μάλιστα οι χαρακτήρες που συμμετέχουν διαμορφώνουν και την εξέλιξη των πραγμάτων.

Κρυμμένες δυνάμεις απελευθερώνονται και όλα μοιάζουν δυνατά, με  τα Χριστούγεννα μια ανάσα από τις περιπέτειες των παιδιών. Στην ταινία, όλα -και οι ανατροπές της- λειτουργούν αρμονικά. Είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια, και – γιατί όχι;- την οικογένεια των ρομπότ.

Το σενάριο είναι της Μυρτώς Κοντοβά (Υπέροχα Πλάσματα, Μίλα μου Βρώμικα, Από την Αρχή) από μια ιστορία του Πάνου Σαμπράκου, με την σκηνοθεσία του Βαρδή  Μαρινάκη (Το Μαύρο Λιβάδι, Από την Αρχή)  σε παραγωγή της Foss Productions, με την επιμέλεια της Ogilvy. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Σιμονή, η Μάγια Πιπερά, ο Αστέρης Ριμαγμός.

Το Robogirl έκανε  πρεμιέρα στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube, στις 18 Δεκεμβρίου. Επίσης το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, η ταινία θα προβληθεί στην COSMOTE TV (20.00, COSMOTE CINEMA 1HD), υποστηρικτή της ελληνικής παραγωγής κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ. Μετά την προβολή της θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.   

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για το Robigirl

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, στενός φίλος της Μυρτώς Κοντοβά, είδε την ταινία και μίλησε για τη σημασία της προσπάθειας, την νεαρή πρωταγωνίστρια και το πώς η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά τα παιδιά να εξελίξουν τις δυνατότητές τους με δημιουργικό τρόπο.

Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική τα τελευταία πέντε χρόνια, ενισχύοντας δράσεις του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b