MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mediterranea

Α’ Προβολή, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο Αγίβα άφησε πρόσφατα το σπίτι του στην Μπουρκίνα Φάσο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και έναν τρόπο για να συντηρήσει την αδελφή του και τη μικρή του κόρη που έμειναν πίσω στην πατρίδα. Προκειμένου να τα καταφέρει, θα πάρει μέρος σε μια παράνομη επιχείρηση διακίνησης λαθρομεταναστών και θα φύγει από την Αφρική για τη νότια Ιταλία, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, Αμπάς. Παρά τις δυσχέρειες, ο Αγίβα προσαρμόζεται στη ζωή στην Ιταλία, αλλά όταν αναπτύσσονται εντάσεις στην τοπική κοινότητα, ανάμεσα στους μετανάστες, τους ντόπιους και την αστυνομία, η κατάσταση δυσκολεύει.

Εμπνευσμένος από τα αληθινά γεγονότα των φυλετικών εξεγέρσεων του 2010 στη νότια Ιταλία, όπου πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια, ο Jonas Carpignano μεταφέρει τις εντυπώσειος του και συνάμα καταγράφει την πορεία που διαγράφουν κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι αφήνουν τις χώρες τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Αποσπώντας δυνατές ερμηνείες από ένα καστ ως επί το πλείστον μη επαγγελματιών ηθοποιών, και κυρίως από τον πολυβραβευμένο Koudous Seihon στον απαιτητικό ρόλο του Αγίβα, ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει το επικίνδυνο ταξίδι των δύο φίλων που διασχίζουν τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο, από την Μπουρκίνα Φάσο στην Αλγερία και από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Επίσης φωτίζει τις δύσκολες συνθήκες προσαρμογής που τους περιμένουν εκεί, αλλά και τις μικρές ανθρώπινες στιγμές που τους κάνουν να ελπίζουν.

Κατηγορία: Δραματική

Σκηνοθεσία: Τζόνας Καρπινιάνο

Ηθοποιοί: Κουντούς Σεϊχόν, Αλασάν Σι, Πίο Αμάτο

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b