MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Χρυσός Φοίνικας που θα κλέψει τις καρδιές σας

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 6-12 Δεκεμβρίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου κι ενόψει των απολογισμών της χρονιάς (τα top-10 με τα καλύτερα φιλμ του 2018 θα αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες) υποδεχόμαστε μία ταινία που θα βρεθεί οπωσδήποτε σε κάποιες λίστες με τα best of του έτους.

Ο λόγος για τους «Κλέφτες καταστημάτων» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε- Έντα που έκανε φέτος τη διαφορά στις Κάνες κερδίζοντας το μεγαλύτερο βραβείο χάρη στον ατόφιο ανθρωπισμό, την ανεκτίμητη σοφία του και τον βαθύ συναισθηματισμό του. Μια ταινία που ξεκινά σαν ένας μικρός, ανεπαίσθητος ψίθυρος για την καθημερινή ζωή και μετατρέπεται σε μια διαπεραστική και ισχυρή κοινωνιολογική μελέτη για την οικογένεια, την επιβίωση και το δίκαιο.

Κριτική της ταινίας 

Tο δεύτερο φιλμ στην καριέρα του Ρομέν Γαβρά, γιου του Κώστα Γαβρά, είναι μια μαύρη κωμωδία με τίτλο «Ο κόσμος σου ανήκει» που μέσω μιας προβληματικής σχέσης μητέρας-γιου, αποδομεί τα περισσότερα κλισέ των γκανγκστερικών φιλμ. Απολαυστικοί στους κόντρα ρόλους του οι Βενσάν Κασέλ και Ιζαμπέλ Αντζανί, αποτελούν το κερασάκι σε αυτή τη χορταστική σινεφίλ τούρτα.

Κριτική της ταινίας

Πραγματικά ευχάριστη έκπληξη είναι το «Προσευχήσου πριν πεθάνεις», ένα σκληρό αλλά και ποιητικό μαζί δράμα φυλακής που βασίζεται σε μια αυθεντική ιστορία.

Κριτική της ταινίας

Η πιτσιρικαρία θα γεμίσει τις αίθουσες που προβάλλεται ο «Γκριντς», το πράσινο ξωτικό του δρα Σους που μισεί τα Χριστούγεννα!

Κριτική της ταινίας

Το «Kursk» του Τόμας Βίντεμπεργκ («Festen») αφορά στην αληθινή περιπέτεια ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου που συγκλόνισε την υφήλιο το 2000. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή υπερπαραγωγή δοσμένη με όρους χολιγουντιανού θεάματος: πρωτοκλασάτο καστ, έμφαση στο θέαμα και το μελοδραματισμό, χορταστική σκηνοθεσία αλλά πέραν τούτου μηδέν εις το πηλίκον.

Κριτική της ταινίας

Το χορταστικό μενού της εβδομάδας συμπληρώνεται με το νεανικό slasher «Το πάρκο του τρόμου» (Κριτική εδω), το πολιτικό δράμα του Τζέισον Ράιτμαν «Ο υποψήφιος» όπου ο Χιου Τζάκμαν υποδύεται το χαρισματικό γερουσιαστή Γκάρι Χαρτ που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία στις εκλογές του 1988 λόγω σεξουαλικού σκανδάλου.

Το φουτουριστικό «Φονικές μηχανές» του Κρίστιαν Ρίβερς που βασίζεται στο best seller του Φίλιπ Ριβ και περιγράφει ένα πεσιμιστικό σχόλιο για την ανθρωπότητα και, τέλος, το ντοκιμαντέρ για τον δημιουργό του «Πολίτη Κέιν» «Το βλέμμα του Όρσον Γουέλς».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b