MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαργκερίτ (Marguerite)

Α’ Προβολή, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η ιστορία της χειρότερης σοπράνο στον κόσμο, εμπνευσμένη ελεύθερα από την αληθινή ζωή της κακόφωνης τραγουδίστριας της όπερας Florence Foster Jenkins.

Δεκαετία του ’20. Όπως κάθε χρόνο, οι καθωσπρέπει φιλόμουσοι αριστοκράτες συγκεντρώνονται στην πολυτελή έπαυλη της Μαργκερίτ Ντιμόν. Κανείς δεν ξέρει πολλά για αυτή τη γυναίκα, εκτός από το ότι είναι πλούσια και ότι ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική. Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα.

Το υποκριτικό κοινό, οι φίλοι της από την υψηλή κοινωνία του Παρισιού, έρχονται για να γελάσουν μαζί της και της συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Όταν ένας προβοκάτορας νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της. Αυτό της δίνει το κουράγιο που χρειάζεται για να ακολουθήσει το όνειρό της. Παρά τους δισταγμούς του συζύγου της, και με τη βοήθεια ενός ξεπεσμένου αστέρα της όπερας, αποφασίζει να ξεκινήσει σκληρή εκπαίδευση για να δώσει το πρώτο της πραγματικό ρεσιτάλ μπροστά στο κοινό.

Η αντισυμβατική βιογραφία της τραγουδίστριας της όπερας Florence Foster Jenkins είναι μια ταινία που ξεπερνάει τα πεπερασμένα όρια της καταγραφής των μεγάλων στιγμών από τη ζωή του προσώπου που αναφέρεται και καταπιάνεται με μεγαλόπνοα ζητήματα (η σχέση ζωής και τέχνης είναι στην κορυφή της λίστας) ή βαθιές ουμανιστικές αξίες.

Κατηγορία: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ζιανολί

Ηθοποιοί: Κατρίν Φροτ, Αντρέ Μακρόν, Μισέλ Φο

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b