MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή

Α’ Προβολή, Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 2HD στις 22.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Η οικογένεια ΜακΆλαν αφήνει την πολιτισμένη ατμόσφαιρα του Μέμφις για τη σκληρή αγροτική ζωή στο δέλτα του Μισισιπή. Παρά τα μεγαλεπήβολα όνειρα του πατέρα φαμίλια, η νεαρή γυναίκα του παλεύει να διατηρήσει την πίστη της στο μάταιο εγχείρημα του συζύγου της και να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. Εντωμεταξύ, η οικογένεια των Τζάκσον, μισθωτοί καλλιεργητές που δουλεύουν για χρόνια στη γη, πασχίζουν για το δικό τους μικρό όνειρο. Μετά από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι νεαροί στρατιώτες- μέλη των δύο οικογενειών επιστρέφουν από το μέτωπο και γίνονται φίλοι…

Τέσσερις οσκαρικές υποψηφιότητες – ανάμεσα τους μια διπλή, β’ γυναικείου ρόλου και τραγουδιού για την Μέρι Τζ. Μπλάιτζ – στο αντιρατσιστικό δράμα της Ντι Ρις.

 75c6a915a3d686741f08c92f4b3b95d2 XL

Η σκηνοθέτης Ντι Ρις («Pariah») επιλέγει να ζωντανέψει τη σκληρή πραγματικότητα του μεταπολεμικού αλλά και βαθιά ρατσιστικού αμερικανικού Νότου με τα πιο μελανά χρώματα που διαθέτει, παλεύοντας να μη γίνει γραφική ή γκροτέσκα. Σε γενικές γραμμές τα καταφέρνει επιλέγοντας μια σειρά από σκληρές εικόνες της υγρής κι ανυπόφορης ζωής του Μισισιπή που λες και βρίσκεται σε αντιδιαστολή με το λουσμένο στο φως του ήλιου απέραντο ορίζοντα, παλεύουν να αναδείξουν τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης σε μια τρυφερή κατά βάση ιστορία.

Οι ερμηνείες είναι όλες εξαίσιες. Από τη μεταμορφωμένη σε θλιβερή αγρότισσα του Νότου Μάλιγκαν, μέχρι τη στιβαρή περήφανη παρουσία της Μπλάιτζ και τη λερωμένη μελαγχολία του γόη Γκάρετ Χέντλαντ (μεγάλο σουξέ ο ανερχόμενος σταρ από τη Μινεσότα) όλοι συνεργάζονται εξαιρετικά με το φακό και εναρμονίζουν την άψογη τεχνική τους με τις απαιτήσεις του σεναρίου. 

Κατηγορία: Δραματική

Σκηνοθεσία: Ντι Ρις

Ηθοποιοί: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζέισον Κλαρκ, Μέρι Τζέι Μπλάιτζ

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b