Τι προκαλούν τα like στον εγκέφαλο;
Αν και βρισκόμαστε σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και στη ζωή των πολιτών έχουν ενταχθεί όλο και περισσότερες συσκευές υψηλής τεχνολογίας, αλλά και «έξυπνες» εφαρμογές που εξυπηρετούν την καθημερινότητα μας, το διαδίκτυο φαίνεται πως αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει σοβαρούς εθισμούς και ψυχικές διαταραχές.
Monopoli Team
01.11.2018
A
A
Το παραπάνω συμπεραίνει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (ΕΕΜΔΕΔ) κατά την έκθεση των στοιχείων που παρουσίασε ο Λαρισαίος ψυχίατρος και πρόεδρος της Εταιρείας δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος σε πρόσφατο συνέδριο για την προώθηση της Καινοτομίας στην Εκπαίδευση που έγινε στη Λάρισα.
Νόσος, ο εθισμός στο διαδίκτυο
Ο κ. Σιώμος, υποστήριξε πως ο εθισμός στο διαδίκτυο αποτελεί μια νόσο η οποία άρχισε να απασχολεί τους ειδικούς από το 2008 και τόνισε πως με βάση μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε συνεργασία της ΕΕΜΔΕΔ με εννέα πανεπιστήμια σε χώρες της Ευρώπης, «η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Αγγλία σε εθισμό στο διαδίκτυο».
Διαβάστε περισσότερα στο healthpharma.gr
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Acting On Camera Seminar επιστρέφει για έκτη φορά στην Αθήνα
«Η Λέλα και η Λέλα» μάς βάζουν στον κόσμο του νέου έργου του Ανδρέα Στάικου
Ριφιφί: Η νέα σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια και της COSMOTE TV στο 66ο ΦΚΘ
Η Βασιλική Μιχαλοπούλου στον Σταυρό του Νότου
«Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου»: Η ταινία προβλήθηκε στο 66ο ΦΚΘ παρουσία της Ιζαμπέλ Ιπέρ
Η Seventeen παρουσιάζει δύο νέα all-over προϊόντα μακιγιάζ
Ζόραν Μαμντάνι: Γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
Το 66ο ΦΚΘ βράβευσε τους πρωταγωνιστές της χρυσής εποχή του ελληνικού σινεμά
Απεργία των ταξί στην Αθήνα
Με το… δεξί η Καμεράτα εγκαινίασε τη νέα σεζόν στο Μέγαρο Μουσικής