MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Halloween σημαίνει Νύχτα με μάσκες και… Μάικ Μάγιερς!

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας από 25-31 Οκτωβρίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ένας από τους πιο εμβληματικούς και απρόσωπους serial killers της μεγάλης οθόνης επιστρέφει στην σκοτεινή αίθουσα κι αυτό είναι αναμφίβολα το γεγονός της εβδομάδας.

Ο Μάικ Μάγιερς που γεννήθηκε από τη… νοσηρή φαντασία του Τζον Κάρπεντερ και της Ντέμπρα Χιλ πριν από ακριβώς σαράντα χρόνια, κατάφερε να κάνει σκόνη την ψευδαίσθηση ότι τα αμερικανικά προάστια είναι ασφαλή. Μόλις στα έξι του χρόνια έβαψε στο αίμα την φανταστική πόλη Χάντονφιλντ όπου και θα επιστρέψει για να συναντηθεί ξανά με μια παλιά του γνώριμη: την νεαρή τότε μπέιμπι σίτερ Λόρι Στρόουντ (φυσικά στο ρόλο η Τζέιμι Λι Κέρτις), η οποία έχει γίνει πλέον γιαγιά και προετοίμαζε όλα αυτά τα χρόνια την οικογένεια της για αυτή την τελική (;) αναμέτρηση. Όλα αυτά θα τα δείτε στο σίκουελ του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν που με τόλμη -αλλά και ευλάβεια στο αρχικό φιλμ- φέρνει τη «Νύχτα με τις μάσκες» εκεί που του αρμόζει: στα λημέρια του αυθεντικού και ατόφιου τρόμου.

Δείτε πού παίζεται

Σημαντική και η πρεμιέρα του «Ψυχρού πολέμου» της νέας ταινίας του πολωνού Πάβελ Παβλικόφσκι ο οποίος πριν από λίγα χρόνια κέρδισε το ξενόγλωσσο όσκαρ με την αριστουργηματική «Ida» του. Μπορεί ο «Πόλεμος» να μην φτάνει την αξία εκείνης της ταινίας αλλά δεν παύει να είναι ένα σπαραχτικό τραγούδι για ένα καταραμένο έρωτα, με σπάνια σκηνοθετική μεγαλοπρέπεια που βραβεύτηκε στις Κάνες.

Δείτε πού παίζεται

Η «Διαπαιδαγώγηση της Κάμερον Ποστ» διαθέτει την μελαγχολική ελαφρότητα της εφηβείας σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία ενηλικίωσης με την ερμηνεία της Μόριτζ να προσθέτει πόντους.

Δείτε πού παίζεται

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=vq1usa4kbmA

Το ντελιριακό «Mandy» του Πάνος Κοσμάτος με τον έξαλλο Νίκολας Κέιτζ δεν είναι μια τυχαία σπλατεριά με την οποία ξεμπερδεύεις εύκολα.

Δείτε πού παίζεται

Άλλη μια δημιουργία του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, η αντιρατσιστική δραμεντί «Τυφλό σημείο» θα είχε καλύτερο μέλλον αν δεν υπήρχε το περσινό «Τρέξε» που… έτρεξε και τα είπε όλα με τη μία.

Δείτε που παίζεται

Το βρετανικό φλέγμα κάποιων γερόλυκων απατεώνων με αρχηγό τον Μάικλ Κέιν έχει γούστο στο «Εντιμότατοι κλέφτες» του Τζέιμς Μαρς.

Δείτε που παίζεται

Το «Hunter Killer» είναι η κλασική αμερικανιά του μενού που προσφέρεται στα πιάτα ημέρας για πελάτες που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις.

Δείτε που παιζεται

Τέλος, ο Μανώλης Γλέζος είναι ο «Τελευταίος Παρτιζάνος» στο συνεπές ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα, ενώ η πιτσιρικαρία ίσως και να ταυτιστεί με τον «Γκρινιάρη» του Αντρές Κουτουριέρ που διασκευάζει μια παλιά τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων των 70ς.

Δείτε που παιζεται

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b