MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Βάκχες

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «The man who», η σκηνοθέτης Renate Jett συνεργάζεται ξανά με τον Δημήτρη Τάρλοου, αυτή τη φορά στην τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Πορεία. Ο Διόνυσος φτάνει στη Θήβα με μορφή ανθρώπου, για να επιβάλει τη λατρεία του. Οι υπόλοιπες κόρες του Κάδμου αρχικά αμφισβητούν τη θεϊκή του καταγωγή, […]

Βάκχες - Monopoli.gr
Monopoli Team

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «The man who», η σκηνοθέτης Renate Jett συνεργάζεται ξανά με τον Δημήτρη Τάρλοου, αυτή τη φορά στην τραγωδία του Ευριπίδη, που παρουσιάζεται φέτος στο θέατρο Πορεία. Ο Διόνυσος φτάνει στη Θήβα με μορφή ανθρώπου, για να επιβάλει τη λατρεία του. Οι υπόλοιπες κόρες του Κάδμου αρχικά αμφισβητούν τη θεϊκή του καταγωγή, στη συνέχεια όμως κατακλύζονται από την ένθεη μανία και ως Μαινάδες βακχεύουν στον Κιθαιρώνα. Ο Πενθέας, νέος ηγεμόνας της Θήβας και γιος της Αγαύης, αποφασίζει να στραφεί εναντίον των Βακχών.
Συλλαμβάνει τον Διόνυσο, αλλά στην συνέχεια σαγηνεύεται και ο ίδιος από τον θεό, δέχεται να μεταμορφωθεί σε Μαινάδα και τον ακολουθεί στις κρυψώνες των Βακχών. Εκεί ο Διόνυσος θα τον εκδικηθεί για την ασέβειά του: ο Πενθέας βρίσκει τραγικό τέλος, αφού κατασπαράσσεται από την ίδια του τη μητέρα. Η Αγαύη επιστρέφει στο παλάτι επιδεικνύοντας το κεφάλι του Πενθέα, που το νομίζει, υπό την επήρεια ακόμα της βακχείας, για κεφάλι λιονταριού. Ο Κάδμος, όμως, την κάνει να συνειδητοποιήσει τι έπραξε. Το έργο κλείνει με τον Διόνυσο να έχει θριαμβεύσει, αλλά ταυτόχρονα να έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά την πόλη της Θήβας… Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Σκηνοθεσία – Σκηνικά: Renate Jett, Δραματουργική επεξεργασία: Miron Hakenbeck, Εκτέλεση σκηνικού – κοστούμια: Philine Rinnert, Μουσική: Sylvain Jacques, Αυθεντική κίνηση: Madeleine Lissy.

Λόγοι υγείας αναγκάζουν τον 75χρονο Jurgen Stossinger, που ερμηνεύει τον ρόλο του Τειρεσία, να αντικατασταθεί από τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη. Η τελευταία παράσταση του Jurgen Stossinger θα είναι την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου. Πρώτη παράσταση του Κωνσταντίνου Αβαρικιώτη θα είναι την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Σκηνοθεσία: Renate Jett


Παίζουν: Blaine Reininger, Νίκος Ελευθεριάδης, Δημήτρης Τάρλοου, Γιώργος Μωρόγιαννης, Jurgen Stossinger, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Εύα Κεχαγιά, Ελίτα Κουνάδη, Απόστολος Πελεκάνος, Ναταλία Καποδίστρια

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b