MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Αργοναυτική εκστρατεία της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Από τις 11 Νοεμβρίου 2018 έως και τις 30 Απριλίου 2019, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανοίγει τις πόρτες του, για να υποδεχτεί το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Αργοναυτική εκστρατεία».

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Μια καινούρια παραγωγή, από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, θα απολαύσουν και εφέτος, γονείς και παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη έδωσε και πάλι φέτος τον λόγο στα παιδιά, ώστε να διαλέξουν τα ίδια την παράσταση που θέλουν να δούν. Ετσι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου συνήθως ανεβάζει έργα εμπνευσμένα απο την Ελληνική μυθολογία, θα παρουσιάσει την «Αργοναυτική Εκστρατεία».

Το έργο μας ξεκινάει με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης, ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα. Από εκεί και ύστερα θα παρακολουθήσουμε τη γέννηση του Ιάσονα στην Ιωλκό της Μαγνησίας, το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου και την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας. Θα μάθουμε ακόμα πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η Αργώ. Πώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα όλα τα αντρειωμένα παλικάρια της Ελλάδας, για να κάνουν μαζί του αυτό το μεγάλο ταξίδι. Ύστερα, μαζί με τους Αργοναύτες θα πάμε στη Λήμνο, στην Τροία, θα περάσουμε από τον Ελλήσποντο, θα πάμε στην Κύζικο, τη Μυσία και τέλος, περνώντας μέσα από τις Συμπληγάδες πέτρες και το νησί του Άρη, θα βρεθούμε στην Κολχίδα. Εκεί ο Ιάσονας θα γνωρίσει την Μήδεια, η οποία και θα τον βοηθήσει να πάρει το χρυσόμαλλο δέρας. Όμως δεν τελειώνει εδώ το έργο μας. Ο γυρισμός στην πατρίδα θα μας επιφυλάξει πολλές ακόμα περιπέτειες…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά: Χριστίνα Κουλουμπή
Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας

Παίζουν: Κατερίνα Γεωργάκη, Αγάπη Διαγγελάκη, Ρωμανός Κατανάς, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Μπανταδάκης, Ευάγγελος Σαλευρής, Σωτήρης Σουριανός, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Πολύκαρπος Φιλλιπίδης

Διάρκεια: 120 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ, ΑΜΕΑ: 8 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11/11/2018 έως και 30/04/2019
Πληροφορίες: Κρατήσεις για σχολεία & συλλόγους από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-14:30, τηλ.: 215 550 8270 & 210 3418579 και στο [email protected].
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11.30 & στις 15.30 *Σχολεία και σύλλογοι: Καθημερινά στις 10.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Γεωργάκη
Πληροφορίες Χώρου: Παραστάσεις για σχολεία και συλλόγους: Καθημερινά στις 10.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b