MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα Μυστήρια της Σικελίας (Sicilian Ghost Story)

Α’ Προβολή (Red Carpet Premiere), Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21.00.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Το σκηνοθετικό δίδυμο που μας είχε δώσει το προ τριετίας «Salvo» καταπιάνεται εκ νέου με τη Μαφία όμως αυτή τη φορά έχει διαφορετική αφετηρία.

Τη δεκαετία του ’90, σε ένα απομονωμένο χωριό της Σικελίας εξαφανίζεται ο 13χρονος Τζουζέπε. Ύστερα από λίγο καιρό οι αστυνομικές έρευνες ατονούν και οι κάτοικοι του χωριού δείχνουν να έχουν αποδεχτεί τη μοιραίο γεγονός. Όμως μια συμμαθήτρια του εξαφανισμένου αγοριού συνεχίζει να σκαλίζει την υπόθεση κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ένα σκοτεινό παραμύθι, μια βίαιη ιστορία ενηλικίωσης και μια ελεύθερη μεταφορά του μύθου του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Όλες αυτές οι παράμετροι αποτελούν τα μυστήρια της Σικελίας και έχουν ως εφαλτήριο ένα πραγματικό συμβάν που συνέβη το 1993 σοκάροντας την Ιταλία καθώς η εξαφάνιση του παιδιού σχετιζόταν με μια δίκη κατά της Μαφίας (μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο πατέρας του αγοριού που είχαν απαγάγει μαφιόζοι).

Το σκηνοθετικό δίδυμο αφήνει τον τραχύ ρεαλισμό του θαυμάσιου «Salvo» για να εξυφάνει ένα ιστό θανάσιμων μυστικών, απόκοσμης ατμόσφαιρας και συνεχούς απειλής. Μόνη η αποφασισμένη ηρωίδα θα οδηγηθεί στην μεγάλη περιπέτεια και θα βουτήξει στα νερά της «μαγεμένης» λίμνης για να αναμετρηθεί με τα τέρατα του παραμυθιού ώστε να λυτρώσει τον αγαπημένο της από τα μάγια.

Ένα έξυπνο σε σύλληψη αλλά ανολοκλήρωτο στα βασικά του σημεία φιλμ, που ποντάρει στην ποιητική του γραφή και τη γόνιμη σύνδεση του φανταστικού στοιχείου με την αυθεντικότητα του τραγικού γεγονότος.

Κατηγορία: Δραματική

Σκηνοθεσία: Φάμπιο Γκρασαντόνια, Αντόνιο Πιάτσα

Ηθοποιοί: Γιούλια Γεντλικόφσκα, Γκαετάνο Φερνάντεζ, Βιντσέντζο Αμάτο

Περισσότερα από TV Calendar
VIMA_WEB3b