MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μια κομεντί για «ροκ ψυχές» βγαλμένη από best seller του Νικ Χόρνμπι

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας 13-19 Σεπτεμβρίου με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Αφήνουμε κατά μέρος την καλύτερη ταινία της εβδομάδας, το «Τσε: Ο επαναστάτης» αφού εκτός του ότι δεν είναι καινούργια (γυρίστηκε από τον Στίβεν Σόντερμπεργκ πριν από μια δεκαετία αλλά τώρα την βλέπουμε για πρώτη φορά στις αίθουσες μας) αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου φιλμ «Τσε: o Αργεντίνος) που έκανε έξοδο πριν από δύο εβδομάδες και πάμε στην… έκπληξη!

Η ρομαντική κομεντί «Η Τζούλιετ, γυμνή» δεν είναι η συνήθης ροζ τσιχλόφουσκα! Βασισμένη σε ένα βιβλίο του Νικ Χόρνμπι (ο συγγραφέας των «Για ένα αγόρι» και φυσικά «High fidelity») βάζει στο μίξερ αντρικές εμμονές, γυναικείες νευρώσεις και μια τζούρα από καταθλιπτική ροκ για να απογειωθεί η ιστορία σε ένα ρεαλιστικό μικρόκοσμο όπου είναι βέβαιο ότι θα συναντηθείτε με πολλές από τις ανασφάλειες σας. Κι αν δεν πειστήκατε με αυτά να πούμε ότι παίζει ο Ίθαν Χοκ (μαζί με τη Ρόουζ Μπερν).

Οι πιο πνευματώδεις και ψαγμένοι -μην θεωρήσετε κολακευτικούς τους χαρακτηρισμούς- θα σπεύσουν στο αυστραλέζικο νεογουέστερν με τον ειρωνικό τίτλο «Γλυκιά πατρίδα» και το δράμα «Τρεις κορυφές».

Οι φαν του Ντένζελ Γουάσιγκτον που τον λάτρεψαν στο πρώτο «Equalizer» πριν από 4 χρόνια, φυσικά περιμένουν πως και πως το σίκουελ, ενώ οι γυναικοπαρέες θα μοιραστούν μεταξύ της χοντροκομμένης κωμωδίας με την Μίλα Κούνις «Ο κατάσκοπος που με παράτησε» και της γαλλικής κωμωδίας «Ωραίο μου διαζύγιο».

Περιμέναμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα από το ριμέικ του «Κυνηγού», ενώ η πιτσιρικαρία δεν ξέρουμε αν έχει όρεξη για σινεμά τώρα που άνοιξαν τα σχολεία (αμφίβολλη η πορεία του «Λούη και οι εξωγήινοι»).

Οι παλιοί και γνώστες ξέρουν τι σημαίνει «Κόκκινος κύκλος»: κλασικό νουάρ του Ζαν-Πιερ Μελβίλ με τον Αλέν Ντελόν, τον Ιβ Μοντάν και τον Τζιαν Μαρία Βολοντέ.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b