MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Κορεάτικα ζόμπι, αμερικανικό road movie και γαλλικό χιούμορ

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 9 – 15/8 με μια ματιά.

Το εξπρές των ζωντανών νεκρών
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ενόψει του κλεισίματος της σεζόν 2017-18 και σε αναμονή της νέας κινηματογραφικής χρονιάς που θεωρητικά ξεκινά στο τέλος του Αυγούστου με τον Τομ Κρουζ να φορά ξανά τα ρούχα του υπερπράκτορα Ίθαν Χαντ των «Επικίνδυνων αποστολών», η ατζέντα της τρέχουσας βδομάδας έχει πέντε νέες ταινίες και τις επανεκδόσεις τεσσάρων παλιών.

Από το δεύτερο γκρουπ ξεχωρίζει σαφώς ο «Δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» του Αλέν Ντελόν (το μελαγχολικό νεονουάρ του Μελβίλ από το 1967) και το συγκινητικό «Σινεμά ο παράδεισος» του Τορνατόρε που έχουμε χάσει το μέτρημα από τις φορές που το έχουμε δει.

Το κατασκοπικό θρίλερ έμβλημα των 70ς «Τρεις μέρες του κόνδορα» έχει τριπλέτα φωτιά στα credits (ο Σίντνεϊ Πόλακ διευθύνει τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Φέι Ντάναγουεϊ), ενώ από το μακρινό 1932 μας έρχεται το «Αποχαιρετισμός στα όπλα» η πρώτη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος του Χέμινγκγουέι.

Από τα νέα φιλμ το «Εξπρές των ζωντανών νεκρών» δείχνει εύλογα και άκρως αποτελεσματικά τι εστί κορεατικός τρόμος ενώ το «Ζωή σε φιλμ» με καστ για όσκαρ (Εντ Χάρις, Τζέισον Σουντέικις και Ελίζαμπεθ Όλσεν) μιλάει για το τέλος εποχής (που ταυτίζεται με το λουκέτο της Kodak) μέσω της επώδυνης σχέσης ενός ηλικιωμένου πατέρα και του αποξενωμένου γιου του.

Οι γάλλοι με διπλή παρουσία κι αυτή τη βδομάδα χάρη στην κωμωδία «Παντρέψου με ρε φίλε» και τη δραμεντί «Για καλό και για κακό».

Το μενού ολοκληρώνει η αργεντίνικη ταινία μυστηρίου «Έγκλημα στην αμμοθύελλα» με ένα έγκλημα πάθους (;) που θυμίζει Άγκαθα Κρίστι.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b