MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στους πυρόπληκτους και η στήριξη άλλων πολιτιστικών φορέων

Σε μια ένδειξη αλληλεγγύης στους πληγέντες της τρομακτικής καταστροφής των τελευταίων ημερών οι πολιτιστικοί φορείς της χώρας ανακοινώνουν τις δωρεές τους. Σημαντικότερη αυτών η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

author-image Στέλλα Χαραμή

Η, χωρίς προηγούμενο, τραγωδία που πυροδότησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές έχει κινητοποιήσει και τους πολιτιστικούς φορείς της χώρας. Με επικεφαλής το Ιδρυμα Ωνάση και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση που μόλις ανακοίνωσε τη δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής ο ένας μετά τον άλλο, οι πολιτιστικοί οργανισμοί προχωρούν σε σχετικές ανακοινώσεις. Η δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση είναι η μεγαλύτερη που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

«Σε στιγμές σαν αυτές δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν, μόνο να γίνουν. Το Ίδρυμα Ωνάση, ανταποκρινόμενο στην επιτακτική ανάγκη ανακούφισης των ανθρώπων και των οικογενειών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτική και την Ανατολική Αττική, δηλώνει «παρών» στην εθνική προσπάθεια αλληλεγγύης και ανακοινώνει την απόφασή του να στηρίξει την Πολιτεία με 5.000.000 ευρώ.  Η στήριξη θα διατεθεί για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών, σε συνεργασία με την Πολιτεία, στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των πληγεισών περιοχών και γενικότερα την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην πατρίδα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του. 

Επίσης, το Ελληνικό Φεστιβάλ προσφέρει 20.000 ευρώ ενώ δρομολογεί τη διοργάνωση συναυλίας – αφιερώματος στη μνήμη των θυμάτων στις 29 Αυγούστου τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στις πληγείσες περιοχές.

Την ίδια τακτική αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι οργανισμοί που σπεύδουν να συνδράμουν καθώς υπάρχουν και οι μεμονωμένες προσφορές στήριξης. Πρώτη η παραγωγή της «Ηλέκτρας» της εταιρίας «5η εποχή» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με πρωταγωνιστές τους Λένα Παπαληγούρα και Νίκο Κουρή ανακοίνωσε πως η παράσταση που θα δοθεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου θα διαθέσει τα έσοδα της στους πυρόπληκτους.

Για τα θύματα της πυρκαγιάς θα παίξουν οι Αιμίλιος ΧειλάκηςΑθηνά Μαξίμου και Μιχάλης Σαράντης την «Αντιγόνη» τους την Πέμπτη 2 Αυγούστου στην καρδιά της καταστροφής, στο θέατρο της Νέας Μάκρης. Η τιμή των εισιτηρίων γι’ αυτήν την παράσταση – σε παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Τάγαρη – έχει διαμορφωθεί στα 12 ευρώ.

Ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης ξεκίνησε χθες Τετάρτη μια προσωπική προσπάθεια crowfounding από το λογαριασμό του στο Twitter.

Από τον χώρο της μουσικής, ο Κωστής Μαραβέγιας έκανε γνωστό πως οι τρεις αναβληθείσες συναυλίες του λόγω εθνικού πένθους με νέες ημερομηνίες διεξαγωγής σε Ρόδο 2/8, Λουτράκι 17/8 και Χαλκίδα 30/8 θα διαθέσουν τα έσοδα τους σε ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης.

Είναι, βέβαιο, πως τις επόμενες ημέρες η λίστα των δωρεών θα μεγαλώσει καθώς κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στην ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στο μέτωπο των πυρκαγιών.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τέμπη: Η δίκη αναβάλλεται για την 1η Απριλίου
Επίκαιρα
Τέσσερα μέτρα για τους επόμενους δύο μήνες – Fuel pass και επιδότηση στο diesel κίνησης
Επίκαιρα
Stop scrolling: Εβδομάδα με Oscars, Παπαϊωάννου Χ Rosalia και (μονίμως) πόλεμο
Επίκαιρα
NielsenIQ: Οι Έλληνες καταναλωτές ανησυχούν για αυξήσεις τιμών και ελλείψεις βασικών αγαθών
Επίκαιρα
Κακοκαιρία και λασποβροχή σε όλη την Ελλάδα – Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Επίκαιρα
Τέμπη: Έναρξη της δίκης στις 23 Μαρτίου – Κάλεσμα συγγενών για μαζική παρουσία
Επίκαιρα
Εκατοντάδες ζητούν (και φέτος) τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Μπιενάλε της Βενετίας
Επίκαιρα
4ήμερη εργασία και car pooling: Χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας προωθούν μέτρα για την ενεργειακή κρίση
Επίκαιρα
Χωρίς ταξί η χώρα: Πανελλαδική απεργία όλη την εβδομάδα
Επίκαιρα
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ανοίγει ξανά στο κοινό τους ιστορικούς του χώρους
Επίκαιρα
Ίδρυμα Ωνάση: Άνοιξαν οι αιτήσεις εισαγωγής στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για το 2026-2027
Επίκαιρα
Κυκλάδες: Στην κορυφή των προτιμήσεων για τους Γερμανούς – Ποια νησιά ξεχωρίζουν