MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

13 δωρεάν εκδηλώσεις για την εβδομάδα 23 – 27 Ιουλίου

Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 23 – 27/7.

Ο Χρήστος Θηβαίος στην Πλατεία Δαβάκη
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Δίας …ξαναγύρισε» του Άγγελου Μοσχονά

23/7, 21.00

3η Μαρίνα Γλυφάδας 

diasglyf

Η παράσταση διατρέχει αποτελεσματικά την ιδιωτική, αλλά και τη δημόσια ζώνη, επισημαίνοντας ότι ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα που είναι συνεχώς “υπό κατασκευήν”. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει το μύθο και την αλήθεια.

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Φιλίνη, Χρήστος Φωτίδης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Καπετανάκος, Ντίνα Βούρτση, Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου.

Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2018.

 

«Όσο υπάρχουν άγγελοι»

25/7, 21.00

Ανοιχτό Θέατρο Σάρας

2473216

Η διαχρονική πάλη της αληθινής αγάπης και του καλού, με το κακό, μέσα από ξεκαρδιστικούς διαλόγους, ανατροπές και κωμικοτραγικές καταστάσεις, στην κωμωδία των Στέλιου Παπαδοπούλου και Γιώργου Βάλαρη.

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής, Όλγα Πολίτου, Ρέα Τουτουνζή, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου και ο Πέτρος Ξεκούσης με τον Γιώργο Ματαράγκα.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης και Γιώργος Ματαράγκας

Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2018 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

 

 «Πέρσες» του Αισχύλου

26/7, 21.00

Παραλία – Μπρεξίζα Αρχαιολογικός χώρος, Νέα Μάκρη

385282

Το έργο του Αισχύλου, «Πέρσες», που θεωρείται και το πρώτο θεατρικό έργο της ανθρωπότητας, ασχολείται με την ναυμαχία της Σαλαμίνας, όπου η νίκη των Ελλήνων επί των Περσών σηματοδότησε όλη την επόμενη πορεία της Ιστορίας και την δημιουργία όλου του δυτικού πολιτισμού. Αν οι Πέρσες είχαν νικήσει, στον Μαραθώνα ή στη Σαλαμίνα η ανθρωπότητα θα ήταν πολύ διαφορετική. Ο Λουκάς Θάνος προσπαθεί να αναδείξει ως κυρίαρχο στοιχείο την ποιητική γλώσσα του μεγάλου τραγικού με κεντρικό άξονα τον ρυθμό και τη μουσικότητα του ποιητικού του λόγου.

Μετάφραση, Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Λουκάς Θάνος

Παίζουν: Σταύρος Σιόλας, Ειρήνη Λαμπράκη, Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Βάσω Μορφιαδάκη, Χαρά Γεωργάτου, Χρήστος Θάνος

Θα προηγηθεί ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο (Ώρα ξενάγησης: 18:00)

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαραθώνα 2018.

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη

27/7, 21.00

Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

381266

Ο Διόνυσος, Θεός του γλεντιού, του κρασιού, της γονιμότητας και της ζωτικής ενέργειας, μαζί με τον δούλο του ξεκινούν ένα ταξίδι για τον κάτω κόσμο. Σκοπός τους να φέρουν ξανά στη Γη τον ικανότερο ποιητή όπου με τις συμβουλές του και το πνεύμα του θα μπορέσει να σώσει την Αθήνα από τη σκλαβιά και να ζήσει ξανά ο Αθηναίος πολίτης με τις θεμελιώδεις αξίες της ανθρώπινης ζωής: την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη. Το ταξίδι τους στον Άδη είναι μια αστραφτερή, χιουμοριστική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από το απροσδόκητο, τις συνεχείς μεταπτώσεις των καταστάσεων, τις ανατροπές στη συμπεριφορά των ηρώων, ενώ το στοιχείο της φαντασίας, της παρωδίας και της αμφισημίας των λέξεων και των φράσεων, προκαλούν το αβίαστο γέλιο των θεατών.

Μετάφραση: Δήμητρα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Μίλτος Δημουλής 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2018.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΤΑΚΙΜ 

23/7, 21.00

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεμετιάς

fd44fab92e1fb3317950631cbc4477ae XL

Έξι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής σε μία παράσταση – αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ.

ΤΑΚΙΜ: Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Κώστας Μερετάκης (κρουστά), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο).

Επίτιμοι καλεσμένοι: Πετρολούκας Χαλκιάς (κλαρίνο), Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι)

Τραγουδούν: Γιάννης Νιάρχος, Κατερίνα Τζιβίλογλου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

Οι Kultur Shock και οι Koza Mostra στα Λιπάσματα

23/7, 21.00

Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

Kultur Shock promo

Η Balkan μπάντα από το Seattle, Kultur Shock, η οποία απαρτίζεται από μετανάστες με καταγωγή από βαλκανικές χώρες, σε ένα πανηγύρι ήχων. Μαζί τους οι Koza Mostra.

Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

“Disco night” με τον Τόνι Σφήνο

25/7, 21.00

Άλσος Βεΐκου (Γήπεδο Μπάσκετ)

tonisfinos 2018

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2018 “Παρέα με τ’ αστέρια”.

Χρήστος Θηβαίος στην Καλλιθέα

25/7, 21.00

Πλατεία Δαβάκη

thiveos kallithe

Από τις “Μέρες Αδέσποτες” στο “Σιδερένιο Νησί”. 22 χρόνια δισκογραφίας και ο Χρήστος Θηβαίος, συγκεντρώνει τις καλύτερες στιγμές του, και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα, μελωδία και σπουδαίες επιτυχίες. Ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την πορεία του στη μουσική (όπως: “Ημερολόγιο”, “Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου”, “Μέρες Αδέσποτες”, “Ο Άμλετ της Σελήνης”, “Βροχή μου”, “Αγάπη”) και άλλα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του. Συμμετέχει ο Rous. Μαζί με δύο μουσικούς, τον Μάξιμο Δράκο στο πιάνο και τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο στα κρουστά, υπόσχονται μια αξέχαστη συναυλία που θα συγκινήσει και θα διασκεδάσει.

Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

25/7, 21.00

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

1402285 C5B28E99E4C6F7A4CA8E58E218B5621E

Ο Θάνος Ολύμπιος και η Λιζέτα Νικολάου υποδέχονται το κοινό σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή-στιχουργό Μάνο Ελευθερίου. Συμμετέχει φιλικά ο Βασίλης Πάτσιος. Συνοδεύει πενταμελής ορχήστρα: Πιάνο, μπουζούκι, ντραμς, μπάσο, κιθάρα.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

Οι Ταξιδευτές 

26/7, 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

382500

Οι Ταξιδευτές ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι στις Σπέτσες το 2001 και η βασική τους σύνθεση αποτελείται από τους Γιώργο Τομπαζιάδη σε κιθάρα, φωνή, Περικλή Πάλμο σε μπάσο και φωνητικά και Νίκο Παπαδάκη στα τύμπανα, ενώ κατά περιόδους πλαισιώνονται από άλλους μουσικούς και τραγουδιστές. Στο ρεπερτόριό τους κυριαρχεί η ελληνική μουσική, ωστόσο έχουν αρχίσει και εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με αγγλόφωνα και ισπανόφωνα τραγούδι.

ΧΟΡΟΣ

Social Ballroom Festival: Tango

27/7, 20.30, 21.30

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

382501

Το Φεστιβάλ ξεκινά με Tango. Το Tango Factory με τον Luis Mestre, χορευτή, χορογράφο και δάσκαλο τάνγκο από το Buenos Aires και τη ντάμα του, Μαρία Καββαδία, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να διδάξει τα πρώτα βήματα του πιo ρομαντικού χορού σε ένα ανοιχτό μάθημα υπό το φως του γεμάτου φεγγαριού.

Ακολουθεί ανοιχτή milonga (χορός για όλους) με τη συνοδεία της ζωντανής πενταμελούς ορχήστρας Athens Tango Ensemble, που ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη χρυσή εποχή του Αργεντίνικου Τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla, καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών της εποχής του μεσοπολέμου, όπως οι Σουγιούλ, Γιαννίδης και Αττίκ.

«Δύο ερμηνευτές – ένας συνθέτης»

26/7, 21.00

Κηποθέατρο Παπάγου

379168

«Έχει πανσέληνο απόψε…» Πόσα τραγούδια χρειάζονται για να φωτίσεις τον ουρανό τη νύχτα; Η Ερωφίλη, ο Βασίλης Γισδάκης, και ο συνθέτης Δαμιανός Πάντας, μας παρουσιάζουν ένα ταξίδι τραγουδώντας μαζί μας τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν και έμειναν ανεξίτηλα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2018.

ΣΙΝΕΜΑ

Tοοtsie (1982)

27/7, 21.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

MV5BMjAwNjMxMjIyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDQwNzEzNA. V1

Κωμωδία παραγωγής 1982, σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ, που αφηγείται την ιστορία ενός ταλαντούχου, αλλά οξύθυμου ηθοποιού, του οποίου η φήμη ότι είναι δύστροπος τον αφήνει άνεργο και τον αναγκάζει να μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να βρει δουλειά.

Σκηνοθεσία: Sydney Pollack

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζέσικα Λανγκ, Τέρι Γκαρ, Μπιλ Μαρεϊ, Τσαρλς Ντέρνινγκ

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b