MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θα φέρει ο “Patrick Melrose” το δεύτερο Emmy για τον Μπένεντικ Κάμπερμπατς;

Προφανώς αγαπητέ Γουότσον! Από τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα συναντούσα τον Πάτρικ Μελρόουζ αν δεν είχε μεσολαβήσει να τον συστήσει ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Αλλά έτσι συμβαίνει. (Και) έτσι γνωρίζεις ανθρώπους.

Και τον συνάντησα. Και όχι, δεν ήταν καλά. Ο Πάτρικ Μελρόουζ βασανιζόταν από το κακοποιημένο παρελθόν του και το τοξικό παρόν του. Ένα σκαλοπάτι από την καταστροφή και τον χαμό και μια ανάσα_αν τα πράγματα ήταν αλλιώς δηλαδή, θα μπορούσε να ήταν έτσι, μια ανάσα_ από το όνειρο (τουλάχιστον για εκείνους που το όνειρο σημαίνει χρήμα και κοινωνική καταξίωση), γόνος πλούσιας βρετανικής οικογένειας και φορτωμένος με όλη προβληματική της «αριστοκρατική» κληρονομιά, με τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και τους εφιάλτες να του κάνουν παρέα.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Emmy, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς κέρδισε την δική του για Emmy στον ομώνυμο ρόλο της τηλεοπτικής σειράς Patrick Melrose, έναν ρόλο που είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του πριν από μερικά χρόνια, ότι ονειρευόταν να παίξει.

Και έτσι έγινε. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πήρε τον Πάτρικ Μελρόουζ από το χέρι και τον απογείωσε σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων, των πτυχώσεων και των ταλαντεύσεών τους, ενσαρκώνοντας τον ήρωα των πέντε (εν μέρει αυτοβιογραφικών) βιβλίων του Βρετανού Edward St. Aubyn.

Patrick Melrose 2

Στο ξεκίνημα της σειράς, ο Πάτρικ σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου και ακούει την είδηση για τον θάνατο του πατέρα του. Έχει μόλις κάνει μια ένεση και το ναρκωτικό γλυστράει στον οργανισμό του όπως την ίδια στιγμή, ο ίδιος, στο πάτωμα. Ένα χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπό του.

Από εκείνο το σημείο ξεδιπλώνεται η ζωή του (στα επεισόδια που ακολουθούν) στην τραυματική παιδική του ηλικία, στην σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα και την αδιάφορη μάνα, στις υποσχέσεις του, στις γυναίκες της ζωής του, στις αποφάσεις του να βάλει τέρμα στους εθισμούς του, στο κατρακύλισμα και πάλι, στην προδοσία και στις μανούβρες της παράνοιας που τον κυκλώνει καθώς τα πράγματα πάνε και έρχονται και πάντα επιστρέφουν με ρήξεις, επανασυνδέσεις και αδιέξοδα.

Ηταν επιλογή των δημιουργών της σειράς επίσης να δώσουν σε κάθε μέρος/επεισόδιο ξεχωριστό ύφος κινηματογραφικής γραφής, ατμόσφαιρας, ροής και φυσικά μουσικής. Από τα 60ς και την ποπ πολυχρωμία, στο glam rock και την ψυχεδέλεια, από τα 70ς στα 80ς και στα 90ς με brit pop υπόκρουση, Trainspotting ηλεκτρονική χημεία και acid κουλτούρα – όλα αυτά χωρίς κραυγαλέες ταμπέλες και μεγάφωνα.

Και εκεί που νόμιζες (εγώ, αν όχι κανείς άλλος) πως ως Σέρλοκ Χολμς ο Κάμπερμπατς σφράγιζε τη θέση του στις πλατφόρμες των σειρών υψηλού επιπέδου, νάτος που έρχεται για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Προφανές, αγαπητέ Γουότσον! Και τι άλλο θα δούμε ακόμη!

Η σειρά Patrick Melrose –στην οποία ο Benedict Cumberbatch που πρωταγωνιστεί στον ομώνυμο ρόλο, είναι υποψήφιος για Emmy – προβάλλεται από τις 3 Αυγούστου και κάθε Παρασκευή στις 22.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b