MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

We Are Leaving του Κριστόφ Βαρλικόφσκι στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών

Ο σπουδαίος Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόφ Βαρλικόφσκι, επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με τη νέα του παράσταση “We Are Leaving” από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου 2018, στην Πειραιώς 260, λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Βαρσοβία.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το τρομερό παιδί της πολωνικής σκηνής, ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι, διασκευάζει ξανά έναν από τους αγαπημένους του συγγραφείς σε μια νέα παράσταση που θα κάνει πρεμιέρα στη Βαρσοβία τον Ιούνιο του 2018. Μετά την παράσταση Κρουμ, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Χανόχ Λεβίν, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών 2008 και τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου, ο Βαρλικόφσκι καταδύεται εκ νέου στο θεατρικό σύμπαν του σπουδαίου ισραηλινού δραματουργού. Στην παράσταση με τίτλο εργασίας We Are Leaving, ο σκηνοθέτης εστιάζει σε όλους εκείνους που έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο πραγμάτων: είτε να αφεθούν στη μοίρα τους και να πεθάνουν είτε να φτιάξουν τις βαλίτσες τους και να φύγουν όσο το δυνατόν πιο μακριά με άγνωστο προορισμό.

Το κείμενο του Λεβίν λειτουργεί ως αφετηρία πάνω στην οποία δομείται η παράσταση. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η «ορχήστρα» του Βαρλικόφσκι, οι εξαιρετικοί ηθοποιοί που συνεργάζονται με τον σκηνοθέτη εδώ και χρόνια. Ακόμα και όταν δεν βρισκόμαστε σε καιρούς πολέμου, η ζωή μας δεν είναι άμεσα συνυφασμένη με την ειρήνη, γι’αυτό και αναγκαζόμαστε να «φύγουμε», όπως μοιάζει να υπονοεί η παράσταση του Βαρλικόφσκι: «Δεν είναι ώρα για συμβιβασμούς. Τουναντίον, είναι ώρα να φεύγουμε – ας φύγουμε εδώ και τώρα!»

Με ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Jacek Poniedziałek
Σκηνοθεσία: Krzysztof Warlikowski

Σκηνικά: Małgorzata Szczęśniak
Κοστούμια: Małgorzata Szczęśniak
Μουσική: Paweł Mykietyn
Φωτισμοί: Felice Ross
Χορογραφία: Claude Bardouil

Παίζουν: Agata Buzek, Andrzej Chyra, Magdalena Cielecka, Ewa Dałkowska, Bartosz Gelner, Maciej Gąsiu Gośniowski, Małgorzata Hajewska–Krzysztofik, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Wojciech Kalarus, Marek Kalita, Dorota Kolak, Rafał Maćkowiak, Zygmunt Malanowicz, Monika Niemczyk, Maja Ostaszewska, Jaśmina Polak, Piotr Polak, Jacek Poniedziałek, Magdalena Popławska

Τιμές Εισιτηρίων: Α Ζώνη: 25€ | Β Ζώνη: 15€ - 20€
Παραστάσεις: 8, 9 και 10 Ιουλίου 2018 | 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Katarzyna Łuszczyk, Adam Kasjaniuk
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b