MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περίπατος στην Πλάκα…κάτω από το φως του φεγγαριού

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στις 18.30, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο στην Πλάκα κάτω από το φως του φεγγαριού, δυο μέρες μετά την πανσέληνο του Ιουνίου.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Θα γνωρίσουμε ιστορίες πραγματικές και φανταστικές, ιστορίες που πέρασαν στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία, που διαδραματίστηκαν κάτω από τον Ιερό Βράχο. Ποιήματα, μυθιστορήματα, σενάρια…

Από τη Μενεξεδένια Πολιτεία στον Μιμήκο και τη Μαίρη κι από τη Σοφία Λασκαρίδου και τον Περικλή Γιαννόπουλο μέχρι τους μοναχικούς περιπάτους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα ποιήματα του Δροσίνη, τα πάθη του Παλαμά, τις “Έξι νύχτες στην Ακρόπολη” του Σεφέρη, τα χρονογραφήματα του Βάρναλη, το νέο βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, δεκάδες είναι οι ιστορίες που γεννήθηκαν στα στενά της Πλάκας.

Ακόμη θα ανακαλύψουμε ένα ποίημα που γράφτηκε με αφορμή τον περίπατο στην Πλάκα και θα μάθουμε για τον θρύλο που θέλει να έζησε εδώ ο Τζιμ Μόρισον!

Στο τέλος του περιπάτου μας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b