MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Blends υποδέχεται το καλοκαίρι με ανανεωμένο μενού και βραβευμένα κοκτέιλ

Το Blends εγκαινιάστηκε πριν από έναν χρόνο και πολύ σύντομα κατάφερε να εδραιωθεί ανάμεσα στα δημοφιλέστερα στέκια της Γλυφάδας.

Monopoli Team

Ανοιχτό όλη μέρα, με πολυεπίπεδους εσωτερικούς χώρους κι έναν δροσερό, προσεγμένο κήπο, το Blends μας κάλεσε να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο μενού του σεφ Κώστα Λώλα και τα βραβευμένα κοκτέιλ (Athinorama) της Μυρσίνης Σπανέλη, με τα οποία υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι.

Μας καλωσόρισε με ένα Osby Americano, έναν συνδυασμό Απερόλ, βερμούτ, εσπεριδοειδών και “φίλτρου της αγάπης”, η σύσταση του οποίου παρέμεινε μυστική αλλά η επίδρασή του ήταν άμεση. Δροσερό και γευστικό, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμασταν εκείνο το ζεστό μεσημέρι στο κέντρο της Γλυφάδας. Κι’ όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, ήταν μόνον η αρχή.

elia

Η δημιουργία των κοκτέιλ στο Blends δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση και τίποτα δεν είναι όπως το ξέρουμε ή όπως το περιμένουμε.

Κλασσικά κοκτέιλ αποσυναρμολογούνται και τα στοιχεία τους αλλάζουν μορφές και παντρεύονται με διαφορετικά υλικά, δημιουργώντας καινούργιους και ιδιαίτερους συνδυασμούς. Το Campari αποξηραίνεται και παίρνει τη μορφή πούδρας η οποία στολίζει το χείλος του ποτηριού, η βότκα εμποτίζεται με πατζάρι, ο βασιλικός γίνεται πράσινη, αρωματική καραμέλα και η καρύδα μεταμορφώνεται σε μωβ μους – και σαρώνει το Instagram. Ο δε πάγος – το πιο σημαντικό εργαλείο του μπάρμαν, όπως μας είπαν – είναι άκρως επιστημονικός: φτιαγμένος από καθαρό νερό που έχει βράσει υπό ειδικές συνθήκες, είναι διαφανής σαν κρύσταλλο και λειώνει πολύ πιο αργά από τον απλό πάγο.

mm

Το Blends δεν είναι μόνο κοκτέιλ, όμως. Είναι ένα εστιατόριο με ειδίκευση στο καλό κρέας, το οποίο ψήνεται στον περίφημο φούρνο Josper – ένας συνδυασμός φούρνου και γκριλ που επιτρέπει το ψήσιμο στα κάρβουνα σε εσωτερικούς χώρους. Από το μεσημέρι και μετά σερβίρεται μία εντυπωσιακή ποικιλία tapas και η μεσογειακή κουζίνα του εμπλουτίστηκε με πίτσες, pasta και ριζότο, θαλασσινά, δροσιστικές σαλάτες και ζουμερά burgers. Υπάρχει δε και ειδικός κατάλογος υγιεινών επιλογών, από ορεκτικά, κυρίως πιάτα μέχρι και λαχταριστά επιδόρπια, τον οποίο επιμελήθηκε ο διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου.

mez

Η παρουσίαση του καλοκαιρινού μενού άρχισε με μπουκίτσες τόνου, σολωμού, σφυρίδας και γαύρου σε φρυγανισμένα ψωμάκια και συνεχίστηκε με ένα νοστιμότατο καρπάτσιο μοσχαριού με κανθαρέλες, γκοργκονζόλα, μαγιονέζα τρούφας, αχλάδι και κρέμα πραλίνας.

karp

Η σαλάτα με αντίδια, καραμελωμένα καρύδια, αχλάδι, ρόδι, κατσικίσιο τυρί σε τραγανό ψωμί και ντρέσινγκ γκοργκονζόλας ταίριαζε με το σύνολο, αλλά την επόμενη φορά που θα πάμε στο Blends θα δοκιμάσουμε την σαλάτα με πάπια και καρπούζι (!) Ακολούθησε πολύ καλός μπακαλιάρος σε – λίγο αλμυρή – λευκή μίσο, μελιτζάνα σε παραλλαγές και πίκλα τζίντζερ. Το κυρίως πιάτο, ένα νοστιμότατο Surf & Turf με φιλέτο γάλακτος, φουά-γκρά, καραβίδα και νιόκι πατάτας, συνοδεύτηκε από το Syrah “Αγιος Χρόνος” του κτήματος Αβαντίς – ένα από τα πιο αγαπημένα κρασιά του Blends, όπως μας ενημέρωσε ο σομελιέ Αλέξανδρος Παπαδόπουλος.

st

Το γεύμα έκλεισε με μία πλούσια επιλογή επιδορπίων – για τα οποία δεν είχε μείνει και πολύς χώρος. Τα δοκιμάσαμε όλα, όμως. Και το Φουλ σοκολάτας και την Πάβλοβα σε σχήμα σφαίρας από μαρέγκα (προσοχή στο σπάσιμο) και το μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού και το  cheesecake με σμέουρα, λουλούδια και σούπα φράουλας. 

ball

Κι εκεί που προσπαθούσαμε να αναπνεύσουμε, ήρθε και η χαριστική βολή. Το αποχαιρετιστήριο κοκτέιλ Roberto’s Ballot, με ρούμι και γλυκό βερμούτ, γιούζου, ανανά και την “σταρ” μους καρύδας.

Blends, Φοίβης 19 και Λαοδίκης, Γλυφάδα.
Τιμές: 35-50E.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b