MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ, της Έλενας Πέγκα στην Πειραιώς 260 – Φεστιβάλ Αθηνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση “Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ” ανεβαίνει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260, από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου 2018.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Eυη Πάνου

Εμπνευσμένο από δύο ιστορίες του Ρομπέρτο Μπολάνιο

Από το 1990, όταν πρωτοεμφανίστηκε ιδρύοντας το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ μέχρι σήμερα, ο νέος διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ, Κωνσταντίνος Ρήγος, δεν έχει πάψει να χορογραφεί και να σκηνοθετεί παραστάσεις, πολλές από τις οποίες έχουν περιοδεύσει στο εξωτερικό. Με την Έλενα Πέγκα, που διακρίθηκε για τη «μετα-δραματική» γραφή της ήδη από τη δεκαετία του ’90, όμως και πολύ ενδιαφέρουσα πεζογράφο (βραβείο διηγήματος Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, 2012), η συνεργασία του εδραιώθηκε ήδη από το 1999, όταν ο Ρήγος σκηνοθέτησε τα Καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα πάνω σε μια πασαρέλα, σ’ ένα κλαμπ, και δέκα χρόνια αργότερα το ξανανέβασε στις Ροές.

Φέτος την ξανασυναντά στο τελευταίο έργο της, που μεταγράφει στην ελληνική πραγματικότητα δύο ιστορίες του Ρομπέρτο Μπολάνιο. Με μια πυκνή, λογοτεχνική γλώσσα, το έργο ξεδιπλώνει τις ιστορίες πρωταγωνιστών του «πλαστικού» κόσμου του πορνό, ενός κόσμου γεμάτου κλισέ, καθρέφτη του μοναχικού σώματος του καθενός. Προσπαθώντας να δει πέρα από στερεότυπα και χαρακτηρισμούς, η Πέγκα φωτίζει τα πρόσωπα πίσω από μια απρόσωπη βιομηχανία, υποβάλλοντας στην αναζήτηση της αληθινής τους ταυτότητας και της αληθινής τους καταγωγής μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και συγκίνησης.

Υπόθεση

Ένας νέος άντρας από το Περιστέρι, ο Λάλο, γιος ελληνίδας πορνοστάρ της δεκαετίας του ’80, αναζητά τον Τζακ Ρίο, παρτενέρ της στα γυρίσματα πορνό ταινιών όταν αυτή ήταν έγκυος και ο Λάλο έμβρυο μέσα στην κοιλιά της. Για να βρει αυτό το εξαφανισμένο πρόσωπο, ξεκινά από τη Σαρωνίδα και την κουζίνα ενός γερμανού σκηνοθέτη, μπαίνει με ψεύτικη ταυτότητα σε κλινική της Ιταλίας όπου νοσηλεύεται μια διάσημη ιταλίδα πορνοστάρ και καταλήγει στην Αμερική. Εκεί, σε ένα μπάνγκαλοου, έρχεται αντιμέτωπος με τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο, με κάποιον που μοιάζει πολύ κοινός, όμως στα μάτια του Λάλο είναι ο πιθανός του πατέρας. Τα πρόσωπα του έργου ακολουθούν μιαν ανεξιχνίαστη προσωπική μοίρα. Ανάμεσά τους, ο νεαρός άντρας μοιάζει να παλεύει να προσπελάσει μιαν άβυσσο, καθώς ψάχνει απαντήσεις για την ύπαρξή του, ενώ προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν.

Σημείωμα της συγγραφέως

Μου είναι οικεία η γραφή του πρόωρα χαμένου Χιλιανού συγγραφέα Ρομπέρτο Μπολάνιο (1953-2003). Ο ερωτισμός, το μυστήριο και η μοναξιά που περιβάλλουν τους ήρωές του μου είναι οικεία. Και ο τρόπος που μιλάνε – καθημερινός και μαζί ποιητικός. Πολλοί από αυτούς είναι πλάνητες, αναζητούν ένα εξαφανισμένο πρόσωπο. Διαβάζοντας τις δύο ιστορίες του που έχουν ήρωες πορνοστάρ, η μία έναν άντρα, η άλλη μια γυναίκα, μου γεννήθηκε η ιδέα για το έργο αυτό.

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρομπέρτο Μπολάνιο
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Σκηνικά: Valentino Marengo
Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Μπίτριχ), Λαέρτης Μαλκότσης (Τζακ), Γιάννης Νιάρρος (Λάλο), Θεοδώρα Τζήμου (Τζοάνα) κ.ά.

Τιμές Εισιτηρίων: 10 έως 20 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Σάββατο 23 έως Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
Παραστάσεις: Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00
Διασκευή: Έλενα Πέγκα
Βοηθός Σκηνοθετη: Άγγελος Παναγόπουλος
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρήγος
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Μένγκελε, του Θανάση Τριαρίδη για δεύτερη χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια