MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τop-5 παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος

Οι εκδόσεις Κέδρος μας προτείνουν 5 νέα παιδικά βιβλία που αξίζει να προσέξουμε!

Eυη Πάνου

Το μικρό βιβλίο της ευτυχίας

kedros jeronimo stilton

Σειρά: Ξεκαρδιστικές Ιστορίες

Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον

Μεταφραστής: Βίκη Λιανού

Εικονογράφος: Wally Bluecheese

Σελίδες: 48

Αγαπητά μου τρωκτικά,
Εδώ στην Ποντικόνησο, όλα τα βιβλία μου έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Πρόκειται για ξεκαρδιστικές περιπέτειες, πιο τρυφερές από τη φέτα , πιο νόστιμες από τη γραβιέρα και πιο αρωματικές από την παρμεζάνα… Είναι ιστορίες που θα σας μείνουν αξέχαστες, σας το εγγυώμαι εγώ, ο Τζερόνιμο Στίλτον.

«Ο ανιψιός μου ο Βενιαμίν έχει τα γενέθλιά του. Φίλοι και συγγενείς συγκεντρωθήκαμε στο σπίτι μου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί γύρω από ένα πολύ μεγάλο τραπέζι. Και αφού φάγαμε και γελάσαμε και περάσαμε πολύ ωραία, ο Βενιαμίν μου ζήτησε να του εξηγήσω τι ακριβώς είναι η ευτυχία. Δύσκολη ερώτηση, μα πολύ ενδιαφέρουσα…»

Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα και άλλες ιστορίες από την Προϊστορία όπως τις είπα στην κόρη μου

kedros protogonoi

Συγγραφέας: Νίκος Ποταμιάνος

Εικονογράφος: Πέτρος Χριστούλιας

Σελίδες: 88

«Πώς έμαθαν οι άνθρωποι να περπατάνε όρθιοι;» ρωτάει η Μυρτώ.

Από το τι ανάγκασε τον άνθρωπο να σταθεί στα δυο του πόδια, μέχρι τις πρώτες του ανακαλύψεις, και από εκεί στις σπουδαίες εφευρέσεις, στην τεράστια αλλαγή που έφερε στη ζωή του η γεωργία και η εξημέρωση των ζώων, μέχρι τη δημιουργία των πρώτων κοινωνιών, τα ερωτήματα, το ένα μετά το άλλο, μαζί με τις απαντήσεις συγκροτούν μια αφήγηση απολαυστική, ένα ταξίδι στην Προϊστορία με ξεναγό… τον ιστορικό μπαμπά της.

Σε μια πτυχή του χρόνου

kedros se mia ptyxi tou xronou

Συγγραφέας: Μαντλίν Λ’ Ένγκαλ

Μετάφραση: Στεφανία Φέρρο

Σελίδες: 264

Ο πατέρας της Μεγκ, σπουδαίος αστροφυσικός, εξαφανίζεται, και η Μεγκ μαθαίνει πως βρίσκεται στον μακρινό πλανήτη Κάμαζοτς, φυλακισμένος από τη σκοτεινή δύναμη ΕΚΕΙΝΟ, που προσπαθεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σύμπαν. Για να σώσει τον πατέρα της, θα χρειαστεί βοήθεια. Από τον χαρισματικό μικρό αδερφό της Τσάρλς Ουάλας, από τον φίλο της τον Κάλβιν, αλλά και από τα τρία παράξενα πλάσματα που τους επισκέπτονται: την κυρία Τιναυτό, την κυρία Ποιοαπόλα και την κυρία Αυτοπού. Επίσης, η Μεγκ πρέπει να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις: το πείσμα, τον θυμό, αλλά και την αγάπη. Θα πρέπει να μπει σε μια πτυχή του χρόνου, να τεσσερακτινιστεί, να περιπλανηθεί στο σύμπαν. Οι δυνάμεις του κακού απειλούν να αφανίσουν ολόκληρο τον κόσμο και η Μεγκ πρέπει να τις σταματήσει.

ΣΚΑΚΙ. Μια περιπέτεια σε 64 τετράγωνα

kedros skaki

Συγγραφέας: Αλίκη Σπυροπούλου

Εικονογράφος: Αλίκη Σπυροπούλου, Μαρκ Γουάινσταϊν

Σελίδες: 176

Το σκάκι, εκτός από παιχνίδι, είναι μια περιπέτεια σε 64 τετράγωνα! Στο βιβλίο επιχειρείται μια πρωτότυπη προσπάθεια να γίνει διάλογος με κάθε παιδί που θέλει να μάθει πώς παίζεται το σκάκι. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, αλλά είναι κατάλληλο και για όποιον ενήλικα ενδιαφέρεται να μάθει σκάκι. Φιλοδοξία της συγγραφέως είναι να γίνει εύκολα κατανοητό το παιχνίδι μέσα από μια διαδικασία άνετη, ευχάριστη και διασκεδαστική.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ – ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ

kedros to agori xrysopsaro

Συγγραφέας: Λίσα Τόμσον

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εικονογράφος: Μάικ Λόουερι

Σελίδες: 384

Στον Μάθιου αρέσει:

• να έχει γύρω του πεντακάθαρες επιφάνειες
• να μένει κλεισμένος στο σπίτι του και
• να σημειώνει ό,τι κάνουν οι γείτονές του (τι, πώς και ποια ώρα ακριβώς).

Ο Μάθιου δεν αντέχει:

• τα μικρόβια
• να βγαίνει έξω και
• να νιώθει πως έχει απογοητεύσει τη μαμά και τον μπαμπά του.

Όταν εξαφανίζεται ο Τέντι, ένας μικρός γείτονάς του, όλοι όσοι μένουν στη γειτονιά είναι ύποπτοι, και ο Μάθιου είναι ίσως ο μόνος που μπορεί να βρει τι ακριβώς συνέβη – έστω και αν σ’ αυτή την αποστολή χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τις φοβίες του και να αποκαλύψει ορισμένα από τα μυστικά του.

Ένα βιβλίο που συνδυάζει μυστήριο, χιούμορ και τρυφερότητα.

Μια ιστορία για τη φιλία που μπορεί να συναντήσεις όταν νιώθεις τη μεγαλύτερη μοναξιά· για την ελπίδα που μπορεί να γεννηθεί μέσα σου όταν βυθίζεσαι στον φόβο.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b