MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
24
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Μόνο Εσένα Βλέπω

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Μαρκ Φόρστερ («O Χορός των Τεράτων», «Quantum of Solace», «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ») σκηνοθετεί την Μπλέικ Λάιβλι κι αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να δει κάποιος το φιλμ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

H Τζίνα (Μπλέικ Λάιβλι) και ο Τζέιμς (Τζέισον Κλαρκ) έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα η Τζίνα χάνει την όρασή της και εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της. Όλα κυλούν ήρεμα και χωρίς άλλες συγκινήσεις μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της και συνειδητοποιεί ότι πως η ζωή της δεν είναι αυτή που νόμιζε.

Το μυστήριο δημιουργείται όχι απλώς δεξιοτεχνικά αλλά και με μια υποβόσκουσα ένταση που σχεδόν ποτέ δεν αντιλαμβανόμαστε την αληθινή της προέλευση.

Αμέτρητα τα ερωτήματα που θέτει ο στυλίστας Φόρστερ γύρω από τη σχέση του ζευγαριού, ο οποίος παίζει παραισθητικά με τις φλου εικόνες που «βλέπει» η Τζίνα μετά από την πετυχημένη επέμβαση που της επιτρέπει να αποκτά σταδιακά την όραση της και την δυσοίωνη πραγματικότητα, ποντάροντας στον ψυχολογικό τρόμο που γεννά μια τέτοια ιστορία.

Όμως στην πραγματικότητα εκείνο που ενδιαφέρει το σκηνοθέτη είναι η χειραφέτηση της ηρωίδας, η ατομική ψευδαίσθηση και η αντίληψη της πραγματικότητας. Μια πραγματικότητας ανορθόδοξης πάντως, με συμπεριφορές ανεξήγητες ή απλώς καλυμμένες με μυστικά κριτήρια και μια κυρίαρχη αίσθηση αμφισημίας πάνω στην τακτοποιημένη ζωή του ζευγαριού.

Ο Φόρστερ κάπου χάνει τον έλεγχο του φιλμ και αρχίζει τις μεσοβέζικες λύσεις. Το στερεότυπο του ιδανικού ζευγαριού, οι ερωτικές φαντασιώσεις, το αρχετυπικό χιτσκοκικό ζήτημα του «φαίνεσθαι και του είναι» σε μια εμπνευσμένη και ανατρεπτική ανάγνωση – το ισχυρό κομμάτι του φιλμ μαζί με την ερμηνεία της Λάιβλι- η ψυχολογική προσέγγιση της ασφάλειας που «προσφέρει» η οικογενειακή εστία, η ισχυρή αισθητική αντίληψη των πραγμάτων. Πολλά τα δυνατά στοιχεία του φιλμ αλλά και εμφανής η αδυναμία του σκηνοθέτη να τα δέσει όλα αυτά λειτουργικά και αποτελεσματικά σε ένα ενιαίο σύνολο.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ



Διάρκεια: 110'
Σενάριο: Μαρκ Φόρστερ, Σον Κόνγουεϊ
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Λυσιστράτη» από το ΚΘΒΕ: Οι σταθμοί της περιοδείας στην Αττική
Θεατρικά Νέα
Ματωμένος γάμος από το Θεσσαλικό Θέατρο σε περιοδεία στην Αττική
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μωβ Ομπρέλα, της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πολύ καλύτερα τώρα: Η stand up comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Ρεματιάς
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρίταμαργαρίταρίταμαργαρίταρίταμαργαρί…: Η νέα παράσταση της Μαρίας Μαγκανάρη στο θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Bacon: Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις