MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Crush των Nopubitco στο Small Argo full of Art

Το δίδυμο των Nopubitco (Χρήστος Καρανάτσης και Andrea Lotta Γιαννακοπούλου) παρουσιάζουν στο Small Argo full of Art, τον μονόλογο “Crush”, κάθε Παρασκευή στις 23:50, έως τις 23 Φεβρουαρίου 2018.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η πιο «διάσημη γυναίκα με τα μούσια» των τσίρκων των ΗΠΑ το 1930, ξυπνά στο Μεταξουργείο της σημερινής Αθήνας. Προσπαθεί να επανεφεύρει την ταυτότητά της, ανακινώντας τις μνήμες της πάνω στα πλήκτρα ενός πιάνου, γιατί απλά… “nobody puts baby in the corner!” Οι πτυχές της πολυτάραχης και συναρπαστικής ζωής ενός φρικιού που γεννήθηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ξεδιπλώνονται μουσικά για λίγες ακόμα παραστάσεις. 

Για αυτή τη γυναίκα με τα μούσια, Crush είναι η δύναμη να κάνεις reset, να ξεκινάς από την αρχή, να ψάχνεις την αλήθεια, να εξομολογείσαι, να πέφτεις και να μπορείς να στέκεσαι στα πόδια σου. Να αγαπιέσαι ακριβώς για αυτό που είσαι.

Τη σύλληψη, το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Nopubitco. Το δίδυμο των Nopubitco (Χρήστος Καρανάτσης και Andrea Lotta Γιαννακοπούλου) εμπνεύσθηκε το όνομά του από τη θρυλική φράση του Πάτρικ Σουέιζι «Nobody puts baby in the corner» (Dirty Dancing, 1987). Πρωτοσυναντήθηκαν σε ένα διαδικτυακό forum δραματουργίας ψάχνοντας πληροφορίες για τα «freak shows» των ΗΠΑ, ενώ συνέχισαν την επικοινωνία τους τηλεφωνικά και μέσω email (ζούνε στις ΗΠΑ και την Ελλάδα) εξερευνώντας πιθανούς τρόπους διαχείρισης των ιδεών τους και των στοιχείων που είχαν συλλέξει. Ξεκινώντας από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο κατέληξαν στο θέατρο, ένα χώρο οικείο και για τους δυο, λόγω των σπουδών τους και της ενασχόλησής τους με την περφόρμανς και τη σκηνοθεσία. Στόχος τους είναι να συνεχίσουν να εξερευνούν παραστατικά ιστορίες που τους κινητοποιούν και τους εμπνέουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Andrea-Lotta Γιαννακοπούλου, Χρήστος Καρανάτσης (nopubitco)

Σκηνικά: nopubitco & friends
Κοστούμια: nopubitco & friends, Ρούλα Μελετίου (e-paramana)
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παίζουν: Lady Saligia

Διάρκεια: 70’
Τιμές Εισιτηρίων: €12, €10 (μειωμένο), €5 (ατέλειες και ανέργων)
Σενάριο: Andrea-Lotta Γιαννακοπούλου, Χρήστος Καρανάτσης (nopubitco)
Πληροφορίες: 210.5201684
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή στις 23:50
Φωτογραφίες: Γιάννης Βολιώτης - Volition Pictures
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Μπολένα: Ένα σπάνιο ορόσημο του ιταλικού ρομαντικού ρεπερτορίου ζωντανεύει στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Stillborn: Μια σωματική solo performance για το αίσθημα του κενού στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο