MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
29
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα του Γουίλι Ράσελ στο θέατρο Πόλη

Η ερωτική κωμωδία του Γουίλι Ράσελ «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», ανεβαίνει στο Θέατρο Πόλη από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, από τις 14 Φεβρουαρίου 2018.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το βραβευμένο θεατρικό έργο του Γουίλι Ράσελ, που αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο, αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Πόλη σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Ο Δάνης Κατρανίδης παίζει και σκηνοθετεί και η Παναγιώτα Βλαντή τον επιλέγει ως τον καθηγητή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

Ένας «αταίριαστος» έρωτας, με χιούμορ και ανατροπές έρχεται να αναστατώσει τη θεατρική Αθήνα και να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι δυνατά, όταν ακολουθούμε αυτό που προστάζουν η καρδιά και τα όνειρα μας! Ένα έργο βαθιά κοινωνικό και πολιτικό που θίγει περίτεχνα τα κακώς κείμενα και τους προβληματισμούς για την κοινωνία και την εκπαίδευση που χαρακτηρίζουν την εποχή που συνεχίζουμε να διανύουμε ακόμα και σήμερα: ταξική αδικία, ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος που δεν προάγει το κριτικό πνεύμα, αναγκαία εσωτερική διαδικασία αυτοβελτίωσης για το ατομικό και ευρύτερο καλό.

Η αλλαγή και η μεταμόρφωση που όλοι επιθυμούμε αλλά λίγοι κατορθώνουν συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών μέσα από τη διάδραση δύο προσώπων που στο τέλος του έργου δεν θα είναι ποτέ τα ίδια. 

Photo 5 katranidis

Το έργο παρακολουθεί τη σχέση της Ρίτας, μιας νεαρής κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα του.

Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή που σταδιακά τη γεμίζει αυτοπεποίθηση. Η μοιραία συνάντηση τους θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γουίλι Ράσελ
Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης

Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια: Βάσια Τζοτζοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Ξενάκης
Φωτισμοί: Σπύρος Ζαχαρής

Παίζουν: Δάνης Κατρανίδης, Παναγιώτα Βλαντή

Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18€, Μειωμένο: 13€ (Έως 18 ετών, φοιτητές και άνω των 65 ετών), Ανέργων: 13€ * Πέμπτη και Σάββατο απόγευμα: Γενική είσοδος 15€ ** Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις
Διάρκεια Παραστάσεων: από 14/2
Σενάριο: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη στις 19:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Διονύσης Χριστόπουλος
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κος Ζυλ: Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της «Δεσποινίδος Τζούλιας» από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκμηδένιση, από την ομάδα Εlephas Tiliensis στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Η «Έρημη Χώρα» του T.S. Eliot ως σκηνική σύνθεση με τον Ακύλλα Καραζήση
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι: Η πολυβραβευμένη εκδοχή του Kip Williams στο Θέατρο Πορεία με τη Νάντια Κοντογιώργη
ΘΕΑΤΡΟ
Φλαντρώ, του Παντελή Χορν στο Θέατρο Αλάμπρα
ΘΕΑΤΡΟ
διήγηΜΑΣ, της Δέσποινας Μπισχινιώτη για 2η χρονιά στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Evelyn Evelyn: Το διάσημο concept album γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο 104