MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Αόρατη Κλωστή – Κομψοτέχνημα φτιαγμένο στο χέρι

Η «Αόρατη Κλωστή» είναι η όγδοη ταινία του ξεχωριστού αμερικανού σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον και δεύτερη στην οποία συνεργάζεται με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις ύστερα από το «Θα χυθεί αίμα».

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Οι 6 οσκαρικές υποψηφιότητες σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη γοητεία του φιλμ (μια παράξενη ερωτική ιστορία που ξεδιπλώνεται σε πολλά επίπεδα με κεντρικό χαρακτήρα ένα σχολαστικό σχεδιαστή ρούχων στο Λονδίνο του ‘50) θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως βασικοί κράχτες του φιλμ. Όμως είναι η απόφαση του Ντάνιελ Ντέι Λιούις να μην ξαναεμφανιστεί στο σινεμά μετά από αυτό φιλμ, γεγονός που σήμανε συναγερμό στις τάξεις των θαυμαστριών του βρετανού και «έραψε» στην ούγια του έργου το χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος!

Μοιραία οι υπόλοιπες τρεις νέες ταινίες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Το «Dolphin man» είναι ένα ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου που καταπιάνεται με τη ζωή του μυθικού καταδύτη Ζακ Μαγιόλ που ενέπνευσε το «Απέραντο Γαλάζιο» ενώ το παιδικό φιλμ της βδομάδας που μπορούν κάλλιστα να απολαύσουν και οι μεγάλοι είναι το βρετανικό «Ανθρωπος των σπηλαίων» που γυρίστηκε από την ομάδα που μας χάρισε πριν από αρκετά χρόνια τα θαυμάσια «Οι κότες το έσκασαν» και «Γουάλας και Γκρόμιτ».

Ο «Αντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο» αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο πίσω από το Βαθύ Λαρύγγι και το σκάνδαλο του Γουότεργκειτ αλλά μαζί και την περιορισμένη υποκριτική γκάμα του Λίαμ Νίσον.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b