MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Μήδεια στο Θέατρο Αλκμήνη

Το Θέατρο Αλκμήνη υποδέχεται την “Μήδεια” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και κάθε Τετάρτη στις 21.00.

Monopoli Team

Έξι ηθοποιοί διερευνούν τη «Μήδεια» του Ευριπίδη. Όργανό τους, η τελετουργία. Ο θεός – καταλύτης, που οδηγεί στην «ιερή μανία» είναι ο Έρωτας. Αυτό το θέμα της αποκάλυψης απαντάται εμφατικά στις «Βάκχες» του ίδιου ποιητή. Προχωρώντας με τη θεώρηση ότι τα δύο έργα στο βάθος έχουν ένα κοινό άξονα, η έρευνα ξεκίνησε με βακχική προσέγγιση. Κοινό σημείο και στις δύο τραγωδίες αποτελεί η κατάληψη της ψυχής του ανθρώπου από το θεό. Τότε ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όριά του και γίνεται ικανός για πράξεις ακατανόμαστες. Στο ένα έργο πρωταγωνιστεί ο Διόνυσος και στο άλλο ο Έρωτας.

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη ανέβηκε τον Νοέμβριο του 2016 για το Φεστιβάλ Μήδειας, στη Χάγη της Ολλανδίας και διοργανώθηκε από τον αγγλόφωνο θεατρικό οργανισμό STET THE ENGLISH THEATRE, που έχει εκεί την έδρα του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς

Σκηνικά: Βασίλης Αποστολάτος
Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος
Μουσική Διεύθυνση: Πλάτων Ανδριτσάκης
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου

Παίζουν: Μαριάνθη Σοντάκη (Μήδεια) Εύα Οικονόμου-Βαμβακά (Τροφός)Δημήτρης Γεωργαλάς (Κρέων) Μιχάλης Ζαχαρίας (Αιγέας)Χρήστος Καπενής (Ιάσονας) Βασίλης Ψυλλάς (Άγγελος)

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Διάρκεια Παραστάσεων: Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου έως
Πληροφορίες: Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8|Γκάζι | 2103428650www.theatro.gr Οι παραστάσεις 14-21-28 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στις 19.30
Διασκευή: Δημήτρης Γεωργαλάς
Φωτογραφίες: Κοσμάς Ινιωτάκης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b