MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι ζούμε; Μια επιθεώρηση με ήρωες της διπλανής πόρτας

Κάθε φορά που αυτή η παρέα συναντιέται στον ίδιο χώρο -είτε πρόκειται για θεατρική σκηνή είτε για τηλεοπτικό πλατό- το τί θα συμβεί είναι απρόβλεπτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η γενιά των… millenials κωμικών έχει αποκτήσει φανατικό κοινό και ευθύνεται για την “μετακόμιση” των stand up παραστάσεων από τα μικρά εναλλακτικά θέατρα στις μεγάλες σκηνές.

Monopoli Team

Στην παράσταση “Τι ζούμε;” ο Λάμπρος Φισφής που υπογράφει τα κείμενα, επιχειρεί να φωτίσει τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής που όλοι αγαπάμε να μισούμε (ή και αντίστροφα). Μαζί με τον Γιάννη Σαρακατσάκη σκηνοθετούν ένα σπονδυλωτό έργο που φιλοδοξεί να δώσει έναν νέο ορισμό στο είδος της “επιθεώρησης”.

Μια γεύση για το τι θα δούμε φέτος στο θέατρο Βέμπο μάς δίνουν οι πρωταγωνιστές της παράστασης:

 makalias

Δημήτρης Μακαλιάς

Λέει: «Σπαρκώνω άνταν τζι αμπλέπω σε. Θέλω να σου shίσω το dress τζαι να τζυλιστούμε τσίτσιροι στο sofa. Είμαι shυλλόπελος για λόου σου. Μες στο βλαντζί μου, κάφκει με ένας φόκος!»

Ποιος; Ο χαρακτήρας είναι ο Φίλιππος Φιλίππου. Ένας Κύπριος ηθοποιός που ξεκίνησε με ένα μικρό ρολάκι σε μια σαπουνόπερα παίζοντας τον κηπουρό της κόρης του μεγιστάνα και σύντομα έγινε ο πρωταγωνιστής – άντρας της κόρης του μεγιστάνα – δεξί χέρι του μεγιστάνα στην αυτοκρατορία του.

sarakasanis

Γιάννης Σαρακατσάνης

Λέει: «Ο πελάτης μου σκότωσε τη γυναίκα του επειδή είναι Τοξότης».

Ποιος; Ο χαρακτήρας είναι ο κύριος Σταμίδης. Ένας δικηγόρος που καλείται να υπερασπιστεί ένα πελάτη που όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία έχει σκοτώσει τη γυναίκα του. Ένας δικηγόρος που τα παίζει όλα για όλα με την παραπάνω ατάκα.

zisis roumbos

Ζήσης Ρούμπος

Λέει: «Μόνο η φυλή Μου Τι Κα Λι Που και η Αλίκη Βουγιουκλάκη πάνε στο παράδεισο».

Ποιος; Ο χαρακτήρας είναι ο Θεός. Ή αλλιώς Τσι Τσι Νε Κο Μι. Ο ένας και μοναδικός θεός, όπως ισχυρίζεται. Ένας βαθιά κομπλεξικός Θεός με τεράστιο σύμπλεγμα κατωτερότητας.

imagegen 

Μιχάλης Μαθιουδάκης

Λέει: «Τα κεφτεδάκια είναι ο μόνος λόγος που ήθελα να έρθουμε εδώ».

Ποιος; Ο χαρακτήρας είναι ο Νίκος. Αν και το όνομα δεν αναφέρεται ποτέ. Στο συγκεκριμένο σκετς η κοπέλα του τον αποκαλεί «μωρό», αλλά η σχέση τους τεστάρεται όταν βρίσκονται στο ΙΚΕΑ και συνειδητοποιούν ότι μάλλον θέλουν διαφορετικά πράγματα στη ζωή.

YiorgosAngelopoulosC

Γιώργος Αγγελόπουλος

Λέει: «Πού θα φτάσει η κατάντια σου; Θα αρχίσεις μήπως να πατάς το κρουασάν στις άκρες για να πάει παντού η σοκολάτα;».

Ποιος; Ο χαρακτήρας του γυμναστή. Ντρόγκο το όνομα. Ένας γυμναστής με επαναστατική μέθοδο. Γυμνάζει το έξω μέσα από το μέσα. Κοινώς προσβάλει και κάνει σκουπίδια τους μαθητές του έτσι ώστε να γυμναστούν.

ti zoume a

Αλεξάνδρα Ούστα

Λέει: «Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να κάνει σεξ χωρίς να την χαρακτηρίσουν τσούλα;».

Ποιος; Ο χαρακτήρας είναι η Ντορίνα. Μια πορνοστάρ με τεράστια εμπειρία. Της αρέσει να βάζει εμπόδια στους παρτενέρ της, ώστε να χρειαστεί να αυτοσχεδιάσουν προκειμένου να βρουν την αλήθεια τους και να βγει η πορνογραφική ταινία πιο ρεαλιστική.

psixrami 

Ειρήνη Ψυχράμη

Λέει: «Τι θα κάνω με το χέρι μου;»

Ποιος; Ο χαρακτήρας είναι η Φωφώ. Μια κοπέλα γύρω στα 22-25 αλλά κάλλιστα και 28-35, η οποία είναι κολλημένη με το κινητό της. Ο κόσμος της ανατρέπεται όταν το κινητό της σταματάει να δουλεύει.

fisfis

Λάμπρος Φισφής

Λέει: «O Έλληνας είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να φάει σε γαλλικό εστιατόριο με 3 αστέρια Michelin και να πει “αυτό το φτιάχνει καλύτερα η μάνα μου”».

Ποιος; Χαρακτήρας δεν υπάρχει. Είμαι ο παρουσιαστής της παράστασης. Βγαίνω ανάμεσα στα κομμάτια και συνδέω μέσα από κείμενα stand-up comedy τις διαφορετικές ιστορίες, ενώ παράλληλα προσπαθώ μαζί με το κοινό να βρούμε μια απάντηση στην ερώτηση «Τι ζούμε;»

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b