MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oι ταινίες της εβδομάδας: Η μεγάλη στιγμή του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Νοέμβριος μπήκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Την ίδια μέρα που ξεκινάει το 58ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, στις αίθουσες βγαίνει το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος με τον Κόλιν Φάρελ στα γυρίσματα της ταινίς "Ο θάνατος του ιερού ελαφιού"
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο «Θάνατος του ιερού ελαφιού» με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ και Νικόλ Κίντμαν δεν είναι μόνο η βραβευμένη στις Κάνες με τον τίτλο του κορυφαίου σεναρίου – που συνυπογράφει μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου ο σκηνοθέτης – ταινία που έχει έντονες αναφορές στην τραγωδία του Ευριπίδη. Είναι κυρίως το σημείο ωριμότητας ενός σκηνοθέτη που δεν σταματά να μας εκπλήσσει συνεχώς.

Από κοντά και η τελευταία «γκρίζα» κωμωδία του Νίκου Περάκη «Success story» που σατιρίζει χωρίς έλεος τη νεοελληνική πραγματικότητα, ενώ το τρίτο «ελληνικό» φιλμ της βδομάδας – στην πραγματικότητα το «Ελάφι» είναι βρετανική παραγωγή- μας ταξιδεύει στην ιστορία του τόπου μέσα από το βλέμμα της συγγραφέως Άλκης Ζέη («Ο Μεγάλος Περίπατος της Αλκης» είναι ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Μαντά.

Από τα υπόλοιπα νέα φιλμ έχουν αξία το ρουμάνικο «Σημαδεμένες καρδιές» και το μαροκινό «Mimosas», ενώ στο χώρο του καθαρά ψυχαγωγικού κινηματογράφου ξεχωρίζει σαφώς ο εντυπωσιακός «Thor Ragnarok» ενώ το πιασάρικο «Τι συνέβη στη Δευτέρα» κάτι πάει να πει αλλά χάνεται στις φουτουριστικές ραδιουργίες.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b