MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μέθοδος Γκρόνχολμ από την θεατρική ομάδα Ιλισός στο Θέατρο Έναστρον

Η θεατρική ομάδα «Ιλισός» παρουσιάζει τη «Μέθοδο Γκρόνχολμ» του Καταλανού συγγραφέα, Ζορντί Γκαλθεράν, για δύο παραστάσεις, στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο Έναστρον.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η θεατρική ομάδα ξεκίνησε από τον Εξωρραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Ιλισός» και αποτελείται από μια ομάδα ατόμων με όρεξη και πάθος για το θέατρο.

«Συναντηθήκαμε εκεί σαν άτομα που απλά ήθελαν να εκφράσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και με την παρότρυνση και την όρεξη της Γιάννας -της σκηνοθέτιδός μας- συντονιστήκαμε και συμπτύξαμε υποχρεώσεις και δουλειές και μπορούμε πλέον να είμαστε ευτυχείς που παρουσιάζουμε το υπέροχο δημιούργημα του Ζορντί Γκαλθεράν».

Η «Μέθοδος Γκρόνχολμ» είναι ένα έργο σκληρό μα συνάμα κωμικό, που συναρπάζει δια μέσω των απανωτών ανατροπών και ψυχογραφικών στοιχείων των χαρακτήρων. Τέσσερις άνθρωποι, καθ΄όλα διαφορετικοί, συναντώνται σε ένα χώρο συνεδριάσεων προκειμένου να περάσουν την τελική φάση επιλογής για τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε μια από τις σπουδαιότερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο. Είναι τέσσερις και η θέση είναι μία. Όλοι παλεύουν για ένα σκοπό. Αλλά αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα , τότε ποιος θα αγιάσει το σκοπό;

Το έργο του Γκαλθεράν αποτυπώνει τη σύγχρονη εργασιακή συνθήκη. Με αφορμή την καταγραφή των νέων σκληρών τεχνικών για την επιλογή προσωπικού που εφαρμόζουν κάποιες πολυεθνικές εταιρείες πολύ βαθύτερα θέματα όπως το νέο μοντέλο ηθικής του ακραίου ατομικισμού που προτείνεται στους εργαζόμενους και σχέσεων ανταγωνισμού που φτάνουν στα όρια του κοινωνικού κανιβαλισμού. Το σκοτάδι αυτής της σύγχρονης πραγματικότητας έρχονται να φωτίσουν η διάνοια του Γκαλθεράν, το χιούμορ και οι κωμικοί διάλογοι του κειμένου και οι τρομερά έξυπνοι και ευρηματικοί του χαρακτήρες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ζορντί Γκαλθεράν
Μετάφραση: Τσατσαρώνη Μαρία
Σκηνοθεσία: Γιάννα Δ. Γκιώνη

Φωτισμοί: Ηλίας Τσαντός

Παίζουν: Άννα Αναστασοπούλου, Ηρακλής Α. Τάρλας, Άνθη Αγγελική, Παπαγιάννη Μαρία, Ανθή Βαρβαρίγγου

Διάρκεια: 105’
Τιμές Εισιτηρίων: δωρεάν
Παραστάσεις: 28 και 29 Οκτωβρίου 2017 στις 20.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b